Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Nederland, overnameland

Overnamegolf treft NL, Duitsland gaat overstag, kickback fee langzaam afschaffen en de zaak Madoff.


IEX Fonds 40
De breedgespreide fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 161,70 en dat is een plus van 17,76% voor dit jaar. De laatste maandupdate (november) vindt u hier.

Overnamegolf in Nederland verwacht
Amerikaanse investeerders verwachten dat de overnames van Draka en Gamma slechts de eerste in een reeks zijn. De toenemende activiteit van fusies en overnames zal niet aan de lage landen voorbij gaan, denkt (onder andere) RBS.

Kickback langzaam afschaffen
Moet de distributievergoeding nu wel of niet verdwijnen? ING IM poldert de discussie in met een klassiek compromis: schaf de kickback fee geleidelijk af.  Zorgvuldigheid gaat boven forceren, vindt Ivar Roeleven.

Madoff, wordt vervolgd
Dit weekend was het twee jaar geleden dat meesteroplichter Bernard Madoff door de mand viel. Terwijl pa bezig is aan zijn 150 jaar zakjesplakken achter tralies, maakte één van zijn beide zonen een eind aan zijn leven. Saillant detail is dat de zonen tot nog toe niet als verdachte worden gezien in de fraude.

Madoff, wordt vervolgd (II)
De curator in de Madoff-zaak eist bijna 15 miljard van een Oostenrijkse bankier, Sonja Kohn, oprichter van Bank Medici. Kohn zou jarenlang onder één hoedje hebben gespeeld met Madoff en vele tientallen miljoenen hebben opgestreken als dank voor bewezen diensten.

Luister en word arm
Luister naar de mensen die het horen te weten en eindig straatarm. Onder het kopje ’Death from Opinions’ vonden we deze geniale grafiek- met dank aan Linkie Luke.



Ook Duitsland overstag?
Is Duitsland ook overstag, of spreekt MinFin Wolfgang Schäuble voor zijn beurt? Volgens hem staat (in een interview met Bil dam Sonntag) Duitsland open voor een Europese fiscale unie. Bundeskanslerin Angela Merkel was tot nog toe pertinent tegen.

 

 

 


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:15 Must read: TikTok is niet voor beleggingsadvies
  2. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  3. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links