Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese ETF-markt blijft booming

De Europese ETF-markt blijft flink groeien. Uit het nieuwste onderzoek van Lipper FMI blijkt het vermogen onder beheer in trackers in Europa met 5,8% te zijn gegroeid in het derde kwartaal, tot iets meer dan 197 miljard euro. Alle asset classes zagen een groei, met uitzondering van ETF’s op de geldmarkt. Detlef Glow (foto) constateert verder dat 90% van de omzet in ETF’s via de vijf grootste Europese beurzen loopt, terwijl de vijf grootste aanbieders goed zijn voor een marktaandeel van 47,58%.

De Duitse beurzen verhapstukken het leeuwendeel van de handel in trackers, namelijk 32,2%. Euronext is goede tweede met 19,2% (waarvan het grootste deel in Parijs), de Londense LSE is met 14,48% platform nummer 3, vlak voor de Italiaanse beurs (14,26%) en De Zwitserse beurs (10,55%). Daarmee is de concentratie van de handel in het derde kwartaal volgens Glow verder toegenomen.

iShares blijft marktleider
In het derde kwartaal werden 41 nieuwe ETF’s in Europa gelanceerd, over de eerste drie kwartalen is het totaal aantal nieuwkomers 276. De dochter van Deutsche Bank, db x-trackers, is het meest productief geweest in de eerste negen maanden van 2010 met 58 nieuwe titels. Lyxor is goede tweede met 51 nieuwe ETF’s. Op gepaste afstand volgen Amundi (29), Credit Suisse ETF (26) en julius Bär (24). Opvallend is dat iShares zich rustig gehouden heeft met slechts 9 nieuwe trackers.

Toch blijft iShares gemeten naar zowel vermogen onder beheer als het aantal aangeboden ETF’s de nummer 1 in Europa. Wat beheerd vermogen is er zelfs nauwelijks sprake van een aanval op die positie. Andere partijen benaderen wel het aanbod van iShares, zo langzamerhand.

Top 10 Europese ETF-markt 

 

 

 


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links