Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Einde aan werkloosheidsdrama

President Obama heeft de verkiezingen verloren. Dat was de economie, stommeling. Er heerst een enorme werkloosheid in de Verenigde Staten. Afgezien van begin jaren tachtig is het percentage werklozen nu het hoogst sinds de Tweede Wereldoorlog.

Ja en daar worden consumenten en als kiezers niet blij van. Dat Obama niet de veroorzaker van het probleem is, daar houden ze geen rekening mee. Jammer dat die verkiezingen niet een half jaartje later waren.

Ik verwacht namelijk dat de werkgelegenheid een stuk zal verbeteren. Eigenlijk is de reden simpel. De ondernemers zien het weer zitten. De ISM Employment Index staat op topniveaus. En een ondernemer die het ziet zitten, zal eerder personeel aannemen.

Moelijker is het niet.

In mijn presentaties heb ik daar een aardig plaatje van. De ISM Employment Index staat op de rechter-as. Ik heb deze as invers gemaakt. De werkloosheid is de zwarte lijn en staat links.

Duidelijk is het te zien dat iedere keer als de werkgevers positiever worden de werkloosheid na verloop van tijd ook daalt. En ondernemers zijn over de werkgelegenheid nu heel erg positief. Ergo die werkloosheid zal best flink afnemen. Kan Obama die met volgende verkiezingen meenemen.


Corné van Zeijl is senior portfolio manager bij SNS Asset Management, waar hij verantwoordelijk is voor de Nederlandse aandelenportefeuilles. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Professioneel houdt hij posities aan in de meeste grote Nederlandse beursfondsen. Een overzicht van de over- en onderwegingen vindt u hier. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.


Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links