Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Plaats 29

De markten sloten zo goed als onveranderd, of waren zelfs gesloten. Daarom nu even een statistische terugblik op de maand mei. Met AEX -7,29% kwalificeerde mei 2010 zich net niet voor de Top 25 van maanden met de grootste beursdaling sinds 1973.

De afgelopen maand blijft steken op plek 29. Beursveteranen met 37 jaar ervaring hebben maar liefst 28 slechtere maanden meegemaakt van de Amsterdamse beursgraadmeter. Op weekbasis werd er wel een Top 10-positie gescoord.

In de categorie grootste beursdaling in één week leverde de week van 7 mei een tiende plek op met een verlies van 9,7%. Dat het erger kan, weten we nog uit oktober 2008 toen een weekverlies van 25% werd geïncasseerd.

Ook op dagbasis leverde mei een aardige notering op. De stijging van 7,3% op 10 mei was goed voor een 12e plek in het dagklassement.

Ironisch
Dat brengt ons bij juni, een zeer gemiddelde maand. Maar dat een gemiddelde weinig zegt is intussen wel bekend. Ook juni figureert enkele malen in de Top 25 van maanden met de grootste stijgingen en dalingen. Ironisch dat in de afgelopen 37 jaar alleen mei geen enkele keer in de maand Top 25 voorkwam.

Ondanks dit gegeven was het uiteraard niet echte een rustige periode. De conclusie is duidelijk, het zijn leuke feitjes maar we hebben er niets aan. Voor de technische stand van zaken refereer ik dus maar naar mijn commentaren van de afgelopen tijd.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links