Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Tussen 360 en 300

Het was me het volatiele weekje wel en per saldo was hele mei erg onrustig. Voor de gehele maand staat het verlies voor de AEX nu op ruim 7%. Een fors verlies en oplopende volatiliteit gaan vaak samen, zo bekeken dis dit een normale combinatie.

Met nog één handelsdag te gaan kan nu al gesteld worden dat mei 2010 de slechtste beleggingsmaand wordt sinds februari 2009. En dat was vlak voordat de toenmalige bodem werd gevormd. Is dit nu weer zo?

Mijn verwachting is dat vorige week de bodem is gevormd voor de neergaande beweging van mei. Volgens de kanaalanalyse is de markt rijp voor een opleving van enkele weken.

Of daarbij de niveaus van voor mei weer worden, benaderd, betwijfel ik nu. Afgaande op mijn verwachting voor 2010 kan de markt de komende maanden per saldo zijwaarts fluctueren.

360 en 300
De bovengrens hiervoor ligt bij 360 en de ondergrens bij 300. Ik verwacht niet dat het hoogte- en dieptepunt van mei echt worden doorbroken. Deze verwachting is een grove inschatting van de huidige technische situatie. Terug naar het nu moet voor een opleving eerst de dalende rode weerstandslijn over de toppen worden doorbroken.

Als de index eerst een stapje terug doet past dit prima binnen het geschetste scenario. Het dieptepunt van vorige week mag niet meer worden gehaald.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2010 12:36
    Analyse: kanaal- of rivier-?
    De laatste, de rivier, zoekt altijd de kortste weg, dat is in mei maar weer eens op sharemarkets worldwide bewezen.
    Het zgn kanaal wordt gevormd door de analyst die er(achteraf) rechte 'kanaal'lijntjes langs de binnen en buitenbochten van de share-market rivier trekt.
    Een ECHT kanaal heeft 'steile' kanten en leidt het water in een voorspelbare richting.
    Het kanaal van de analyst is (vaak) een fata morgana :-)
    Good luck met deze kanaal voorspelling Rene
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links