Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vaste grond

Met het gestuiter van de laatste tijd zouden we het bijna vergeten, maar een stijging gisteren van 2,3% was de op twee na grootste dagstijging van het afgelopen jaar. Een zeer forse opwaartse uitslag, die past in het volatiele beeld van de laatset tijd.

De maand mei is overigens hard op weg om een plaats te veroveren in de Top 10 van zwakste beursmaanden van de afgelopen tien jaar. Met nog twee handelsdagen te gaan kan de markt wellicht nog iets van het verlies goedmaken.

Conform de kanaalanalyse die ik de laatste tijd hier presenteer, zou de index dicht bij een bodem moeten zijn. Of is deze maandag al gevestigd.

Met de huidige volatiliteit weet je het maar nooit en hoeft er niet op een paar punten meer of minder te worden gekeken. Mijn inschatting blijft dat de AEX op zoek is naar vaste grond onder haar voeten aan de onderkant van de grijze zone.

Draai
De eerste echte indicatie hiervan wordt echter niet gegeven bij een opleving binnen de rode zone, dit kan een opleving zijn van de Amsterdamse graadmeter binnen het rode trendkanaal. De enige echte indicatie volgt als er sprake is van een draai van de rode zone. Zover zijn we nog niet en dit vergt uiteraard weer even wat tijd.

Zolang de index niet onder de psychologisch belangrijke 300 puntengrens duikelt, past alle koersvorming prima binnen dit proces.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 27 mei 2010 09:09
    Het reparatieteam heeft flink zijn best gedaan vannacht. Ik denk dat we er toch maar vanuit moeten gaan dat golf 5 gezet wordt aangezien subgolf 3 niet onder de bodem van 1 uitkwam OF we moeten zometeen alsnog een flinke daling krijgen waardoor Wallstreet vanaf zijn slotstand van gisterenavond nog verder doorzakt onder de 9774.
    Vooralsnog hou ik daar maar even geen rekening mee en ga ervan uit dat de tussentijdse top gezet is. We gaan het vanmiddag wel zien.
  2. forum rang 6 shortie 27 mei 2010 09:15
    AEX 250.
    S&P 1140 zit toch niet ver van die 1122 vandaan :)
    Juist DAAR zou een mooi SHS patroon kunnen ontstaan vandaar dat ik die even als richtpunt genomen heb. Ik zeg ook niet dat het in een rechte lijn omhoog gaat nu want het zal de komende dagen\weken gewoon wat modderen worden.
    Hou jullie op de hoogte mocht mijn strategie ineens veranderen. De 315-315,50 is al uitgenomen. 319-319,50 vormt nu de eerstvolgende horde.

    Vorige keer gingen we vanaf 322 even terug naar 319 en bleek een vals signaal. Belangrijk dus om nu wel scherp te blijven.

    Overigens kunnen eventuele short squeezes nog voor wat vuurwerk zorgen. Ga dus ook niet denken dat men nu ineens weer KOOPGEK geworden is maar die pieken zijn vaak shortposities die snel afgedekt worden in plaats van beleggers die ineens HEEL GRAAG in deze onvoorspelbare markt willen zitten.
  3. forum rang 6 shortie 27 mei 2010 10:06
    McHugh geeft aan dat we naar alle waarschijnlijkheid in een ABC correctie zitten waarvan B (down) gisterenavond gezet is en we nu in C (up) zitten welke ons kan brengen naar een S&P 500 van 1.200 de komende dag(en). 28 mei zou dan in plaats van een bodem wellicht een TOP kunnen aangeven. Komende dag(en) dus nog wat UP waarna we wellicht toch een scherpe daling tegemoet kunnen gaan zien. "AEX 250" zit daar dus goed met zijn visie met de 1120. Hou voor de AEX minimaal een stop-loss aan van 325 mocht je al (met een kleine) short willen instappen. 323 is namelijk de komende dagen cruciaal.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links