Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Rustig blijven

Gisteren trok de AEX nog redelijk bij na een initieel redelijk verlies, dat uiteraard weer een reactie was op de enorme koerswinst van maandag. Dat was op haar beurt weer een reactie op de koersval van de week ervoor.

De dag van gisteren geeft nog geen directe indicatie of afgelopen vrijdag de voorlopige marktbodem werd bereikt, maar dit is wel mijn verwachting. Als we alle volatiliteit wegdenken, dan blijft er per saldo het volgende beeld van de beurs over.

De markt tendeert van de bovenkant van een stijgend trendkanaal naar de onderkant. Mijn scenario is dat de markt het trendkanaal voorlopig respecteert.

De vraag is of de onderkant van het trendkanaal al is bereikt. Anders gesteld, zakt de index eerst nog weg naar 320 om dan binnen het trendkanaal te stijgen, of begint ze er direct aan. Het beantwoorden van deze vraag is nog te vroeg.

Dieptepunt bereikt?
Het belangrijkste signaal voor nu is dat alle trendmatige aspecten van de index in de afgelopen weken - ondanks de extreme volatiliteit - intact zijn gebleven. De correctie binnen het trendkanaal is en blijft er een binnen een lange termijn stijgende trend. Het dieptepunt van de correctie ligt daarom waarschijnlijk achter ons.

Daarmee is AEX 320 nog niet helemaal uit het vizier verdwenen. Als er echter geen nieuwe onrust de kopt opsteekt, zakt de index binnen het huidige technische plaatje niet veel verder weg.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 12 mei 2010 19:59
    quote:

    Mr. Teeuwe schreef:

    Waarom hoor ik niks en niemand bij IEX over zilver? De koersen exploderen de laatste paar dagen maar heb zelf geen verklaring kan iemand wellicht het een en ander verduidelijken?
    Men zoekt in deze volatiele tijden naar zekerheid. Zaken welke waarde hebben en waarde houden ongeacht inflatie. Goud en Zilver zijn er daar 2 van.
  2. Met Effekt 13 mei 2010 00:36
    quote:

    TOP 5 Pit schreef:

    "Als er echter geen nieuwe onrust de kopt opsteekt, zakt de index binnen het huidige technische plaatje niet veel verder weg".

    Huh? is dit nu TA ? wat the **** heeft onrust te maken met TA? Volgens mij staan die spikes down en up toch echt in uw grafiekjes!!!!!!
    TA is onbruikbaar in volatiele markten. Lees de TA verhalen maar van de laatste 10 dagen. Daar kan ik geen chocola van maken.

    Ikzelf heb de steunlijnen en fibonaccis even links laten liggen en mijn boerenverstand gebruikt en ben vrijdag in de korte calls gestapt. Daar heb ik nu al HEEL veel plezier.
  3. [verwijderd] 13 mei 2010 09:55
    Met Effekt schreef:
    Ikzelf heb de steunlijnen en fibonaccis even links laten liggen en mijn boerenverstand gebruikt en ben vrijdag in de korte calls gestapt. Daar heb ik nu al HEEL veel plezier.

    Goed gedaan! Ik zou ze alleen niet te lang houden binnen nu en 2 weken verwacht ik weer een grote ontnuchtering! Ik ben alweer vol in de shorts gestapt,ben benieuwd....
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links