Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSI, AFM en MinFin werken samen

Integriteitinstituut DSI heeft samen met toezichthouder AFM en het ministerie van Financiën een kwaliteitsregeling opgesteld voor adviseurs en bemiddelaars. De regeling zorgt ervoor dat intermediairs die zich bij DSI aansluiten recht hebben op een korting op de AFM-toezichtskosten. De regeling geldt voor alle medewerkers ‘met klantcontacten’. Met de regeling willen AFM en Financiën extra ondersteuning aan het systeem van onafhankelijke zelftoezicht van DSI.

DSI promoot de regeling die een oplossing moet bieden voor alle kwaliteitsintermediairs, gebonden en ongebonden, in een markt die streeft naar het herstel van vertrouwen. De korting geldt voor intermediairs die gebruik maken van de personenregistraties van DSI. Deze intermediars vragen volgens DSI minder aandacht van de toezichthouder. Concreet gaat het om een korting bij de AFM van 300 euro per jaar voor Wft-vergunninghouders die alle medewerkers met klantcontact bij DSI hebben geregistreerd op 1 juli.


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Elektrisch rijden wordt dit jaar écht betaalbaar
  2. 13 mei Must read: Dat was de fossiele-energierally?
  3. 12 mei Must read: TikTok is niet voor beleggingsadvies

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links