Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo-TA: Weinig richting

Het is inmiddels een troosteloos plaatje geworden. Zeven dagen op rij een beetje heen en weer zwabberen zonder overtuigende richting. Dit noopt mij ertoe om het kortetermijnscenario licht negatief bij te stellen.

Er zit nog wel een opleving in het vat, maar dan niet eerder dan boven 320,24, het niveau van een 38,2% retracementgrens. Bij AEX-koersen boven 320 komt 324 tot 327 in beeld.

Aan de onderkant ligt nog steeds 311 als mager rustpuntje.

Kortom: Speculatieve longposities zijn te overwegen zolang de index boven 311 noteert. Een neutrale houding tussen 311 en 320 is ook een keuze.

Op de weekgrafiek bevindt de AEX zich in een overgangsfase, de technische conditie verpietert hierdoor. Bullish sentiment moet langzaam maar zeker plaatsmaken voor een neutraal tot negatief beeld.

De eerstvolgende stap is het neerzetten van een bodem, gevolgd door een herstel, teneinde de gebroken lijn als weerstand te testen. Daarna kan een proces van lagere toppen en lagere bodems starten.

De index zwabbert rond de 315, het niveau aan een 61,8% retracementgrens. Als er deze week een witte candle wordt neegezet, zou dit het startschot kunnen zijn voor een herstel richting 327.

Kortom: De koopconditie vervalt, de huidige overgangsfase vraagt om enige voorzichtigheid.


Daggrafiek


Weekgrafiek

Deze analyse plus disclaimer in PDF? Klik hier


Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan The Royal Bank of Scotland. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item en van de uitgever in dezen in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. Stuur een reactie aan de auteur.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links