Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: S&P 500 3K!

Liveblog: S&P 500 3K!

Update 19.25 uur: S&P 500 3K!

Jaja, ik weet het. Het is officieus, het is niet de index zelf maar de future, er kan nog veel gebeuren voor vrijdag om 15:30 uur de Big Board weer open gaat, maar het staar er nú wel.

Charlie verzorgt het verdere beursverslag, hier valt niets aan toe te voegen. Euforisch zonder euforie zou ik deze markt willen betitelen waarin álles stijgt, maar eigenlijk geldt dat de hele bull market sinds maart 2009 al.

 


Update 15:45 uur: Weg uit China

Nu nog een pagina 16-bericht. Dit kan voorpaginanieuws gaan worden, als het een massale trek naar bijvoorbeeld Vietnam oplevert. Die handelsoorlog VS-China kan nog een aardige doos van Pandora worden met tal van onverwachte en verrassende ontwikkelingen (die nu misschien nog niet zijn te bedenken).

Want één ding is volgens mij zeker: het gemiddelde bedrijf dat hier links- of rechtsom last van heeft, zoekt naar uitwegen en oplossingen en blijft niet stilzitten om te worden geschoren. 

 


Update 11:45 uur: AEX

U mag weer een vinkje zetten.

 


Update 11:00 uur: Fagron, waarom?

Nico had al om 08:00 uur een enorme analyse paraat, doe er uw voordeel mee:

Het kost Fagron zelfs al moeite om €16,20 op het bord te krijgen, ofwel de prijs waarvoor Waterland en Baltisse een groot deel van hun belang over-the-counter hebben verkocht. Waarom is dat? Ik doe een gooi:

  • De markt acht de korting hoger dan verwacht. Wat is de vuistregel bij zo'n trade, 5% korting? In dit geval was het 8,4% ten opzichte van de slotkoers gisteren
  • Er komt nog meer aan, ofwel verkoopdruk. Waterland en Baltisse geven aan verder te willen afbouwen. De beurs krabt zich wellicht achter de oren of ze die andere grootaandeelhouder, Marc Coucke met 15%, misschien niet op ideeën brengen
  • En ja, waarom willen Waterland en Baltisse er uit? Zien ze het aandeel niet meer zitten? Dan weten alleen Waterland en Baltisse. Ze zaten al in Fagron vóór de emissie en dit zijn geen pure buy & holdbeleggers. Lopen een paar jaar mee, ritje maken en dan is het op naar de volgende

 


Update 10:15 uur: Advies

Weet u ook weer waarom Fugro lager staat... ING spreekt van toegenomen balansrisico's. Dan weet u het wel.

  • Royal Dutch Shell: naar neutral van outperform - Exane BNP Paribas
  • Altice: naar €2,40 van €1,90 - Barclays
  • Fugro: naar €11 van €15,10 (buy) - ING
  • Galapagos: naar $128 van $118 - RBC
  • OCI: naar €29 van €27 - Credit Suisse
  • Kiadis: naar €13 van €17 - Oppenheimer

 


Update 10:00 uur: Inkoopmanagersindices

Het is opvallend hoe de inkoopmanagersindices voor de industrie (die dropen maandag de headlines uit) en de dienstensectoren uiteenlopen: recessiestanden versus groei, met Duitsland als beste voorbeeld.

 


Update 09:30 uur: Heineken!

First things first, feest! Lang tegenaangehikt, maar Heineken heeft vandaag die €100 eindelijk op het bord. Verder noteren IMCD, Unilever, Galapagos en Relx ook weer nieuwe toppen der toppen. 

En de rest van mijn plaatjes, let u vooral even op het laatste. Ik voorspel nooit koersen, maar die €100 kan ook maar zo weer een gevalletje bezit van de zaak, einde vermaak inhouden. Zou niet voor het eerst zijn. De CEO ziet in ieder geval niet veel muziek meer in de koers?

 


Update 09:00 uur: België

De basispunten vliegen weer in het rond vanochtend, vooral richting de uitgang. Prijzen de markten vandaag soms ook een vleugje duifje Christine Lagarde in...? Zij moet de nieuwe ECB-president worden. 

Intussen meldt zich nog een land met een negatieve rente. Wat een zottenkot...

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juli 2019 12:38
    Ha, ha....ING die de koers van Fugro neerwaarts bijstelt.

    Opmerkelijk en dat op nagenoeg de laagste koers in jaren. Kennelijk heeft men in den Zuidas afgelopen periode behoorlijk zitten snurken gezien deze late reactie.

    Volgens de 'Deskundigen van ING' bestaat er een verhoogd risico, maar erg zwaar weer verwachten 'ze' overigens niet, gezien hun aanhoudende Buy op deze stock. Argumentatie blijft helaas uit: want waar liggen dan de risico's? En zijn er dan geen kansen? Het blijft erg stil vanuit Mokum. Erg verwarrend allemaal.

    Nog iets, al eerder vermeld op het Fugro forum maar tot zover is er geen winstwaarschuwing gegeven door Fugro zelf. Ga er vanuit dat dit zo'n drie weken voor de cijfers ook niet meer aan de orde is, maar dat is mijn persoonlijke inschatting.

    Fugro, laag qua koers, interesse en waardering. Cyclisch maar interessant en wellicht een mooie stock om op te pikken en weg te leggen voor komende periode.


5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links