Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Of course

SBM Offshore (SBMO) noteert momenteel zo rond een koers van 14,70 euro. Dit niveau correspondeert met een laatste (61,8%) Fibonacci correctieniveau, gerekend vanaf de bodem in 2004 en de top van 2007.

Of de afstraffing na de winstwaarschuwing een aantal weken geleden terecht is, laat ik in het midden. Ik zie voldoende opwaarts potentieel met beperkt risico. SBMO heeft met forse tegenwind te kampen door de correctie op de oliemarkt.

Wellicht is dit een mooi instapmoment. De exploratie naar en exploitatie van olievelden duurt voort. De orders blijven binnenstromen bij de toeleverancier van de olie- en gasindustrie.

Een aantal maanden geleden is de grootste olievondst in drie decennia gedaan voor de kust van Brazilië. SBMO is in de race om contracten binnen te halen voor de levering van FSPO’s aan Petrobras.

Dec 15/20 call-spread
Als SBMO de wind weer in de zeilen krijgt, kan het aandeel (gemakkelijk) richting 20 euro stijgen. Met een stoploss onder 13,26 euro kent deze trade een risk/reward-verhouding van circa 1:3,5. Wat dacht u van een SBMO dec 15/20 call-spread? Momenteel kunt u deze blind opzetten voor ongeveer 1,20 euro.

De maximale winst (per spread) op expiratie bedraagt 3,80 euro (exclusief kosten), oftewel een winst van 317%. Mocht dit er allemaal onverhoopt niet van komen, dan kan de positie ondertussen worden gesloten, dan wel gedraaid. Hier vindt u alle calls en puts van SBMO.



Tijdsperiode grafiek: 


Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij van Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jerry de Leeuw

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

Meer over Jerry de Leeuw

Recente artikelen van Jerry de Leeuw

  1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
  2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
  3. feb '09 Gouden olie 7

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links