Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spelen met Aalberts

Kapitaalbehoud is in de huidige markt essentieel en als beleggers daarnaast met shortposities extra rendement kunnen behalen, is dat mooi meegenomen. Desalniettemin biedt de markt momenteel genoeg kansen.

Midcap-fonds Aalberts Industriesbijvoorbeeld. Dit is naar mijn mening een aandeel waar beleggers niet omheen kunnen. Aalberts is een internationale industriële groep met twee hoofdactiviteiten: Industrial Services (IS) en Flow Control (FC).

IS levert een breed scala aan hoogwaardige industriële producten en diensten en de divisie FC is onder meer actief op het gebied van systemen voor het verbinden, distribueren en reguleren van vloeistoffen en gassen.

Aalberts heeft in diverse markten, via (kleine) overnames een leidende positie opgebouwd. Daarbij hanteert de onderneming een aantal doelen:

1. Stabiele groei van de winst per aandeel
2. Omzetgroei
3. Evenwichtige verdeling van het resultaat
4. Top marktpositie
5. Solide balansverhoudingen

Ex-dividend
In 2007 werd er een winst gerealiseerd van 128 miljoen euro (+19%), waarbij de omzet steeg naar 1,7 miljard euro. Aalberts heeft een dividend van 32 eurocent per aandeel voorgesteld, een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar.

Op 25 april gaat Aalberts ex-dividend. Topman Jan Aalberts stelde de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien en zegt goed gepositioneerd te zijn om de 'consistente autonome groeistrategie' te continueren. Hierdoor zou een verdere stijging van de winst per aandeel gerealiseerd kunnen worden.

Vandaag noteert Aalberts 13,60 euro. Weliswaar staat het aandeel bijna 40% hoger dan het dieptepunt van januari, maar het is belangrijker om te kijken waar het aandeel heen kan. Een koers van meer dan 20 euro lijkt mij niet onmogelijk.

Clickfonds
Als u eveneens de mening toegedaan bent dat Aalberts (te) goedkoop is, kunt u de stukken rond 13,60 euro aanschaffen. Indien u meer bescherming wilt, kunt u 'onderweg' laag op puts bieden, om zo een eigen 'clickfonds' te creëren. Deze puts kunnen, als het aandeel ver weg zakt, op een gegeven moment weer worden verkocht met winst.

Zolang de koers blijft liggen of omhoog gaat, kunnen de stukken worden aangehouden en op een hoger niveau kunnen calls worden geschreven. Het voordeel van calls later en op een hoger niveau schrijven, is - logischerwijs - dat uw (uitgangs)positie dan beter wordt.

Bovendien zijn er vooralsnog geen hogere (december)optieseries dan 16 euro. Deze doen momenteel 55 cent bieden en 60 eurocent laten.


Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jerry de Leeuw

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

Meer over Jerry de Leeuw

Recente artikelen van Jerry de Leeuw

  1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
  2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
  3. feb '09 Gouden olie 7

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links