Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Amazon, Intel en FB

Liveblog: Amazon, Intel en FB

Update 22:05 uur: Amazon (en de rest)

Facebook sluit -18,96%.

Zie vooral de Nasdaqjes, zeg maar dat Facebook heel Wall Street naar beneden trekt. En de dollar? Die trekt aan.


We gaan gauw door met de Q2-cijfers nabeurs Wall Street, want het gaat maar door. Blijf F5'en, ik vul steeds aan. Hier is Amazon. Ziet er weer uit als boekhouden. Winst veel hoger dan verwacht, maar omzet valt wat tegen. De koers start +4% nabeurs.

Amazon laat weer verbijsterende groeicijfers zien, omzet in Q2 +39%. Wat dacht u van de cashflow? Citaat: Operating cash flow increased 22% to $21.8 billion for the trailing twelve months. Hier is de rapportage zelf, vrij onleesbaar eigenlijk. 

Intel is beter dan verwacht, maar toch -4%. Vreemd (?), want het concern verhoogt wel de outlook.

Starbucks is er ook en u ziet het, ook beter dan verwacht. Koers +0,5%. 

 


Update 16:40 uur: Pokerfacebook

Die -18% hakt er wel in. Het is de ergste daling Facebook ooit. Zes jaar geleden, toen het fonds naar de beurs ging, kreeg het fonds ook een paar keer met double digits voor de blote billen. Daarna werd het rustig, vooral omdat de kassa hoe langer hoe harder ging rinkelen bij Facebook.

Opgelet, dit is een logaritmische grafiek, zodat stijgingen en dalingen toen en nu gelijk zijn. 

Potverdorie, toch maar weer eens beter op die insider trades gaan letten. Aan de andere kant, het gaat hier om ruim $4 miljard. Dat is peanuts bij Facebook. Die verkopen van CEO Mark Zuckerberg zijn bekend en ingepland, zeg maar. Ingeprijsd durf ik vandaag even  niet te roepen. 

Wat moet u met dit aandeel? Alles wat u dacht en wist weggooien en opnieuw beginnen. Wilt u het hebben voor zeg $175? Om een lang verhaal kort te maken, dit zijn de nieuwe schattingen voor Facebook. U ziet dat die voor omzet, winst per aandeel en marges als flink naar beneden zijn voor de komende jaren.   

Ach ja, de grafiek was ook gewoon te mooi om waar te zijn... Deze maakte ik zondag nog. Kwijlend mag ik wel zeggen. Oranje is koers, blauw is verwachte winst per aandeel en groen omzet. Paars is koerswinstverhouding. Intussen moet ik zeggen was de verwachting.

Eén lijntje is ook mee gedaald met die koersruïne op het bord: de waardering. Tegen 23,5 keer de huidige en 20 keer de verwachte winst is het aandeel van u. Zeg maar of u dat een goede prijs vindt voor de groeicijfers die u in de tabel ziet. Aan dividend en aandeleninkoop doet Facebook namelijk niet.

 


Update 14:30 uur: KPN op z'n PostNL's (of andersom)

Wat valt er eigenlijk nog meer te zeggen over de KPN Q2's vandaag dan dit? Ik zou het echt niet weten. Het is wel een gemakkelijke belegging dit. Lekker dividendcoupons knippen en verder gewoon dom voor u uitkijken, klaar is Kees. De omzet krimpt toch wel #zekerheidje Uw dividend groeit echter. 

Nu kent het Damrak nog zo'n aandeel, dat op zijn beurt zijwaartsen tot kunst heeft verheven. Ook hier is het dividendcoupons knippen en verder geen vragen, graag. Dit plaatje misstaat niet in het Amsterdamse Stedelijk Museum.

Toch is het goed dat het Damrak ook zulke aandelen kent. Er hangen al meer dan genoeg wilde, spannende, volatiele en ongewisse fondsen aan de kroonluchters op Beursplein 5. Rustige hoekjes in uw porto kunnen geen kwaad en ook KPN en PostNL kennen soms reuring: biedingen, of de overheid bemoeit zich er mee.    

 


Update 12:25 uur: AFM basht crypto's

Mag ook wel eens hardop gezegd, want we klagen, zagen en zeuren wat af met z'n allen over de AFM. Prima rapport dit. Beknopt, duidelijk, leesbaar en vooral luid en duidelijk.

Ik pik de krenten uit de pap. Voor de goede orde en dat u mijn bias weet: ik denk ook dat blockchain the next big thing is, maar die muntjes zijn alleen geschikt voor op de kermis, als ze dat zelf al niet zijn. Geen land of centrale bank ter wereld gaat ooit haar monetaire en valutaire monopolie uit handen geven. 

U hebt uw cryptobingokaart meteen vol. Vrienden, snel geld verdienen en kent de waarschuwingen niet: waar kennen we dit ook alweer allemaal van en hoe zou dit nou aflopen...? Volgende onderwerp en wat mij betreft het belangrijkste: risico.

Heb ik toch een zeur- en zaagpuntje, want dit vind ik typisch AFM. Niet écht duidelijk zijn, een beetje ingezwachteld schrijven, zodat ze altijd it wasn't me kan roepen, als er gedonder van mocht komen. Een toezichthouder dient in mijn optiek een duidelijke bromsnoragent te zijn. Eerste alinea:

(...) omdat het zo moeilijk is er een gefundeerde waarde aan toe te kennen (...)

Nee, het is niet moeilijk. Het is gemakkelijk: er is geen onderliggende waarde aan toe te kennen, er zijn geen fundamentals en u ontvangt ook geen dividend of rente. Verder nog iets? Ja, zelf weten wie een ongereguleerde markt betreedt, maar niet gaan huilen als het fout gaat.

 


Update 11:50: Arcadis en het E-woord

Martin spreekt van geesten uit het verleden. Spijker op z'n kop. Als de rampdossiers van de afgelopen jaren er niet waren geweest, waren de de Q2's van vandaag redelijk op orde. Iets tegenvallende omzet en winst, maar wel een verbeterde cashflow. Afvinken en doorlopen. Helaas zijn er wel rampdossiers.

Ik citeer Martin, die de cijfers overigens wel vindt meevallen, die drie slagen om de arm houdt:

Arcadis heeft een goed kwartaal achter de rug, maar is bepaald nog niet out of the woods. Als het concern erin slaagt de Braziliaanse energieactiviteiten volgend jaar voor een redelijke prijs van de hand te doen, de bedrijfsprestaties op peil weet te houden én het voor elkaar krijgt de openstaande facturen serieus terug te dringen, zullen de zorgen in de markt over de balans afnemen. Zo ver is het allemaal echter nog niet.

Een woord wat u mist bij zowel Martin als ook ING en KBC Securities, dat het advies verhoogt naar accumulate van hold en naar €18 van €17,50, is aandelenemissie. Dat is het zwaard van Damocles dat al zo lang boven aandeel en koers hangt. Daarvoor loer ik bij de shorts. Koud hier en het wordt nog steeds kouder.

Dit is allemaal voor de cijfers. Gelet op de koersstijging vandaag lopen er shorters met kleddernatte ruggen rond in vooral Londen en dat is niet alleen van die kokende hitte.Nee, ook na vandaag is die emissiekou niet uit de lucht. Wel als Arcadis zo doorgaat en alle voornemens in klinkende munt eindigen.

Het worst case scenario is dat het allemaal niet lukt, er een recessie komt, de handelsoorlog volkomen uit de hand loopt en ook de olieprijs weer in elkaar kiepert. Dat maakt de beleggingspropositie Arcadis er niet gemakkelijker op. Het is aan u of u dit een weloverwogen dobbel vindt, of de zijlijn kiest.

Arcadis blijft voorlopuig nog wel even hoogrisico. Dat is meteen wat het fonds zo verleidelijk maakt, want daar zijn doorgaans de grootste koerswinsten (omhoog of omlaag) te plukken. U ziet het vandaag weer.

 


Update 10:45 uur: Besi? Wen er maar aan

Hoe was het ook alweer precies? Ik weet niet meer exact, hoe en waarom, maar CEO Richard Blickman zei eens tussen neus en lippen door dat Besi gemakkelijk in één kwartaal een kwart kan groeien en krimpen. Om maar aan te geven hoe cyclisch zijn onderneming en aandeel wel niet is.

Leest u nu met deze wetenschap in uw acherhoof de headlines van de Besi Q2-cijfers van vandaag, waar ik nog een regeltje uit het persbericht  aan toe voeg. Over double digits gesproken... Vraag u wel af of u hier meer van schrikt dan bijvoorbeeld halfgeleiderveteraan Blickman zelf.

Bij wijze van, ik kan niet in zijn hoofd kijken, maar in zijn lange chipcarrière heeft hij vaker nóg gekker meegemaakt. Vandaag is in ieder geval het belangrijkste dat de verwachting tegenvalt. 

Orders of € 86.3 million, down 58.1% vs. Q1-18 and 33.7% vs. Q2-17 due primarily to reduced demand by customer supply chains for high end smart phone applications after the significant 2017 and Q1-18 capacity build

Ik pak de lange waardegrafiek er bij van Besi, dan ziet u hoe normaal dit is bij dit aandeel.

  • Oranje: koers
  • Blauw: winst per aandeel
  • Groen: omzet
  • Paars: dividend per aandeel
  • Rood: koerwinstverhouding

Inderdaad en joe, het gaat er vaker wild aan toe bij Besi met omzet en winst. Daarmee ook de koers en de waardering, want de markt prijst niet altijd meteen even alert in. U ziet ook dat het jaren kan duren dat er helemaal niks gebeurt. Het dividend daarentegen loopt alleen maar op.

Met name de laatste jaren boomde Besi door wat ik maar even de tweede chiprevolutie noem door de smartphone, al die andere apparaatjes, automotive en noem maar op. Aan de cijfers van vandaag ziet u dat dit alleen niet in een rechte lijn omhoog, maar met de bekende schokken gaat.

En daar is Besi als geen ander het exponent van, aard van het beestje zeg maar. Niks om u zorgen over te maken, want ondanks die wildwest toestanden is het een degelijk no-nonsense bedrijf met echte en mooie business. Dit is alleen een schrale troost als u nu tegen -30% of nog erger aan kijkt.

Maar ja, u dacht te timen. Toch? Ja, Besi is zowel voor handelaren - lekker liquide, volatiel en veel omzet - als buy & hold beleggers een aantrekkelijk aandeel. De laatsten moeten wel stalen zenuwen hebben. Het is niet voor iedereen om dit fonds in porto te hebben en er niet naar om te kijken.

 


Update 09:45 uur: Shell en het D-woord

Primeur, volgens mij. De Royal Dutch Shell CEO zonder das en daar is echt wel over nagedacht. Misschien wil Royal Dutch Shell minder formeel en stijf overkomen. Enfin, bestuursvoorzitter Ben van Beurden vertelt u zelf de Q2's.

Het gaat in drievoud bij De Koninklijke. Dit is twee:

Nog eentje en oh, wat een cashflow genereert Shell. Lekker hoor. Dit is gewoon Dagobert Duck.

U ziet de koersreactie, de Q2's worden lauw ontvangen. Wellicht was er even meer gehoopt, met die mooie olieprijzen in dat kwartaal en dat het concern klaar is met haar jarenlange desinvestering van $ 30 miljard. De cijfers zijn zo ongeveer in de prik en zo heurt het natuurlijk ook bij Shell.

Zondag schreef ik stiekem in mijn vooruitblik wanneer het woord dividendverhoging weer valt. Vandaag nog niet. Wel start Olies met haar eigen aandeleninkoopprogramma van $ 25 miljard, maar ook dat was al aangekondigd. Alleen een datum stond nog niet vast. Shell acht nu de tijd rijp daarvoor.

Dat getuigt van zelfvertrouwen bij het bedrijf, dat ze haar eigen financiële conditie weer zo gezond acht dat ze dit kan behappen. En ze kunnen goed rekenen bij Shell. Het is eigenlijk ook een soort van positieve outlook. Jammer dat de koers nu bijna € 30 doet. Die € 16,50 van 2016 was leuker geweest...

Wat hebt ú liever, eigen aandeleninkoop of een dividendverhoging? Dat geld komt in beide gevallen uw kant op. Zelf vind ik dividend leuker, want dat rekent en grafiekt zo mooi. Zeker bij Shell schept dat wel verplichtingen voor de toekomst, want verlagen of passeren is daar natuurlijk uit den boze.  

Eigen aandeleninkoop is eenmalig. Oh ja, misschien zijn ze bij Shell ook helemaal klaar met die nationale dividenddiscussie. U weet wel, die € 1,4 miljard waarmee alle problemen van dit land konden worden opgelost ofzo. Dus gewoon even dat woord niet gebruiken :-)



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 26 juli 2018 11:29
    DerksVisie,

    In de KK van IEX hebben we anders de afgelopen drie, vier dagen in de column over dividendbeleggingen een diepgaande discussie gehad over dividenden en de afhandeling daarvan in de diverse landen.

    Wat je daaruit kunt leren is dat hoe lager de dividendbelasting si, hoe interessanter voor de beleggers. Er is daar heel wat materiaal over de praktische afhandeling van dividenden te lezen. Niet voor niets dat Macron in Frankrijk de dividendbelasting van 30 procent naar 12,8 procent verlaagde en de nederlandse regering het nog veel verstandiger aanpakte: Afschaffen en net zoals de Britten met gelijke wapens naar de belegger stappen.

    In tegenstelling tot jou: Het is absoluut geen weggooien van geld maar je markt interessanter maken voor beleggers.

    Verbreden van de Afsluitdijk? Als we nu eerst eens een studie zouden maken of dat echt de investering waard is en als dat zo zou zijn, waarom dan niet: De gebruiker betaalt...?

    Tenslotte Derksvisie: Fortis gedupeerden gaan 1,3 miljard Euro onder elkaar verdelen. Er zijn in de KK van IEX zelfs mensen te vinden die schreven dat het overbodig en weinig zinvol is om als benadeelde te gaan claimen! Oftewel: Hoe moeilijk men over de ene 1,4 miljard doet en hoe gemakzuchtig men over de andere 1,3 miljard doet.

    Er valt hier een hoop te leren.

    Voor de liefhebbers; Aalberts toch weer te koop voor 39,50 waarvoor ik ze op 6 juli kocht. Nu aankooporder op 39,15 ingezet....

    Peter
  2. Teleurstelling 26 juli 2018 11:34
    Dit is ongekend de macht van het groot kapitaal. Cijfers van Shell zijn prima, maar zo worden ze niet besproken, ook hier niet. Bovendien gaan ze over twee weken ex-dividend, wie gooit ze nu weg dan???
    En degene die verwacht hadden dat het dividend verhoogd zou worden moet eerst maar eens de lagere school over doen. In percentage is het al jaren een star-aandeel. Verhoging niet nodig dus. Dan maar eigen aandelen inkopen. Goede zet, ook voor de gewone aandeelhouders. Prijs gaat vanzelf omhoog. Iedereen kan dan zelf bepalen welk koersdoel voor hem of haar toereikend is.
    Maar nu: grote jongens huilen mee, dumpen de boel en de simpele onder ons doen dat dan ook. Resultaat: fors lager. Straks kopen de grote mannen goedkoop in en Jan Splinter is de klos.
    Advies: laat je toch niet zo gek maken, maar ja de mens komt van oudsher uit een kudde hè.
  3. forum rang 5 theo1 26 juli 2018 13:27
    quote:

    DerksVisie schreef op 26 juli 2018 10:10:

    1,4 miljard blijft gewoon absurd weggooien van geld. En dat had je niet eens hoeven te gebruiken om problemen op te lossen maar een ambitieus project zoals het verbreden van de afsluitdijk was al leuk geweest.
    Er is heel wat meer geld weggesmeten aan de Noord Zuidlijn. Op de rijksbegroting is die 1,4 miljard een schijntje. Realistisch gezien geen debat van meer dan 20 minuten waard. Het gaat helemaal nergens over.

    En voor de zoveelste keer: de opbrengst van de dividendbelasting was hoe dan ook gedecimeerd als Unilever Brits was geworden. De timing is niet toevallig. Die dingen hebben met elkaar te maken. Dat schijnt niemand door te hebben. Of te interesseren.
  4. forum rang 4 Red_ 26 juli 2018 13:28
    quote:

    Teleurstelling schreef op 26 juli 2018 11:34:

    Dit is ongekend de macht van het groot kapitaal. Cijfers van Shell zijn prima, maar zo worden ze niet besproken, ook hier niet. Bovendien gaan ze over twee weken ex-dividend, wie gooit ze nu weg dan???
    En degene die verwacht hadden dat het dividend verhoogd zou worden moet eerst maar eens de lagere school over doen. In percentage is het al jaren een star-aandeel. Verhoging niet nodig dus. Dan maar eigen aandelen inkopen. Goede zet, ook voor de gewone aandeelhouders. Prijs gaat vanzelf omhoog. Iedereen kan dan zelf bepalen welk koersdoel voor hem of haar toereikend is.
    Maar nu: grote jongens huilen mee, dumpen de boel en de simpele onder ons doen dat dan ook. Resultaat: fors lager. Straks kopen de grote mannen goedkoop in en Jan Splinter is de klos.
    Advies: laat je toch niet zo gek maken, maar ja de mens komt van oudsher uit een kudde hè.
    Zucht, blijf toch eens objectief aub. Als u zelf geen aandelen shell had gehad, had je niet zo lopen miepen.
    Oliekoers is fors gestegen en omzet daarmee evenredig, maar dat was het dan ook alweer. waarom dik betalen voor een bedrijf waar weinig groei in zit. Iedereen had meer verwacht, dus terechte daling momenteel.
  5. Teleurstelling 26 juli 2018 14:28
    Zucht zucht, waarom verkopen als er 30 op de borden staat en het kwartaal dividend er weer aankomt.
    Want daar daar heb je het niet over?..... Ik blijft mijn standpunt: manipulatie.
    En kopen hoeft niet hoor, blijf er dan gewoon vanaf als je 30 te hoog vindt, maar om nu direct te verkopen!
  6. forum rang 4 Red_ 26 juli 2018 15:52
    quote:

    Teleurstelling schreef op 26 juli 2018 14:28:

    Zucht zucht, waarom verkopen als er 30 op de borden staat en het kwartaal dividend er weer aankomt.
    Want daar daar heb je het niet over?..... Ik blijft mijn standpunt: manipulatie.
    En kopen hoeft niet hoor, blijf er dan gewoon vanaf als je 30 te hoog vindt, maar om nu direct te verkopen!
    Heeft u nooit meegekregen dat het dividend ook van de koers af gaat. Dus wat is het nut er van om er op te wachten?
  7. De Buurman 26 juli 2018 16:04
    quote:

    Teleurstelling schreef op 26 juli 2018 11:34:

    Dit is ongekend de macht van het groot kapitaal. Cijfers van Shell zijn prima, maar zo worden ze niet besproken, ook hier niet. Bovendien gaan ze over twee weken ex-dividend, wie gooit ze nu weg dan???
    En degene die verwacht hadden dat het dividend verhoogd zou worden moet eerst maar eens de lagere school over doen. In percentage is het al jaren een star-aandeel. Verhoging niet nodig dus. Dan maar eigen aandelen inkopen. Goede zet, ook voor de gewone aandeelhouders. Prijs gaat vanzelf omhoog. Iedereen kan dan zelf bepalen welk koersdoel voor hem of haar toereikend is.
    Maar nu: grote jongens huilen mee, dumpen de boel en de simpele onder ons doen dat dan ook. Resultaat: fors lager. Straks kopen de grote mannen goedkoop in en Jan Splinter is de klos.
    Advies: laat je toch niet zo gek maken, maar ja de mens komt van oudsher uit een kudde hè.
    Aan jouw reacties te zijn ben jij ook een van die 'simpelen'. Voor een buy&hold belegger is er letterlijk niets aan de hand op dit moment. Ik snap niet waarom je je zo druk maakt en ik heb er nog minder begrip voor dat je je zo laat kennen op dit forum.

    Met betrekking tot manipulatie; de dagomzet vandaag is op dit moment zo'n EUR 320.000.000,-. Welke partij heeft a) zoveel vermogen beschikbaar om te manipuleren en b) zo'n groot belang om dit ook daadwerkelijk te doen. Als je daar wellicht eerst antwoord om kunt formuleren kan de rest van dit forum daarna een inschatting maken of het überhaupt zinvol is om hierover een discussie te starten.
  8. forum rang 7 ffff 26 juli 2018 17:24
    Potverdorie, toch maar weer eens beter op die insider trades gaan letten.....

    Het zijn zo van die tussenzinnetj3es in de publicaties van Arend Jan die bij mij blijven hangen:

    Arend Jan is terecht druk vanmiddag over Facebook. En daar maakte hij bovenstaande opmerking.

    Ik was vanmiddag dan alweer druk met het voormalige EADS = huidige Airbus. Die doet het vandaag dus geweldig met een tussentijdse all time high.

    Achteraf studies hebben inderdaad zin: In mijn omvangrijke archief over Airbus vind ik dat de toenmalige CEO TOM ENDERS op 22 augustus 2014, dus nog geen 4 jaar geleden 11000 aandelen Airbus kocht voor 44,58 Euro.

    En Peter natuurlijk ook maar een pluk opgepikt.

    Vandaag bijna 110 Euro. Insider trading volgen kan inderdaad helpen je aankopen een duwtje te geven. Bijna 150 procent op nog geen 4 jaar.....D'r zijn beroerdere beleggingen.

    Disclaimer: je kunt door insider tradings ook volledig op verkeerde been gezet worden. Maar dat weten de meesten hier wel.

    Peter

  9. forum rang 6 jonas 26 juli 2018 22:53

    Ben het met teleurstelling eens "Dit is ongekend de macht van het groot kapitaal".Tegenwoordig is het als je maar genoeg kapitaal in een onderneming duwt dan heb je eerst verlies en zijn de concurrenten wel weg en dan kan het grote verdienen beginnen. Ergens klopt aan dit soort kapitalisme iets niet.

    Groet, Jonas

    PS Shell zal wel herstellen Bij hele lage olie en -gasprijzen kunnen ze al goed boeren.
  10. snuf13 27 juli 2018 16:33
    quote:

    100%Marc schreef op 27 juli 2018 00:27:

    Groot koop signaal voor zowat alle aandelen. Handelsoorlog lijkt van de baan dus indexen kunnen flink gaan stijgen.
    We hadden al heel lang boven de 1000 punten moeten staan..... alles is er dik rijp voor......

    En het moet gewoon ook naar de 2 of 3000 punten....

    DowJones naar de 30.000 en de nasdaq naar de hemel....

    Here we come, we zijn er allemaal helemaal klaar voor......

    Met zijn allen naar de hemel!!
  11. [verwijderd] 29 juli 2018 12:17
    quote:

    snuf13 schreef op 27 juli 2018 16:33:

    [...]

    We hadden al heel lang boven de 1000 punten moeten staan..... alles is er dik rijp voor......

    En het moet gewoon ook naar de 2 of 3000 punten....

    DowJones naar de 30.000 en de nasdaq naar de hemel....

    Here we come, we zijn er allemaal helemaal klaar voor......

    Met zijn allen naar de hemel!!
    Zal toch even anders verlopen dan dat.., maar daar is niemand klaar voor…

    Voor indexen geldt dat die zo'n beetje aan het eind van hun 9 jarige bullmarkten zitten, enkel dat moet nog tot uiting komen...
    Hoe optimistisch de berichten om ons heen ook mogen zijn, dat is geen issue voor een index, die doet daar niets mee.
    Zal nu juist het tegenovergestelde in getallen worden van wat jij schetst/hoopt/denkt, prima op in te spelen met produkten die voor die richting bedoeld zijn trouwens, als een belegger überhaupt al aan short denkt en zal innemen natuurlijk...

    Ooit houdt een bullmarkt op met bestaan, en zo dichtbij als nu heb je er nooit bij gestaan..
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links