Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fantastic plastic

Dames en heren, een nieuw jaar en dus nieuwe inzichten. Ik raap meteen maar eens een nieuw product voor u op: plastic. Plastic wordt gemaakt uit ruwe olie en dat betekent dat de prijs van plastic de laatste tijd ook is gestegen.

Uiteraard wordt de prijs van plastic niet louter bepaald door de olieprijs, er zijn nog een aantal zeer specifieke elementen die een duit in het zakje doen. Plastic wordt gefabriceerd in de petrochemische industrie.

De GCC-regio Gulf Cooperation Council is de grootste producent en exporteur van petrochemicaliën en platics ter wereld. De komende vier à vijf jaar verwacht deze regio een enorme groei in de petrochemische industrie.

De GCC-regio krijgt steeds meer het stempel van voorkeurs locatie van de internationale productie en conversie van polymeer.


Vier contracten
Dat klinkt als een ware long only-strategie. De Dubai Gold & Commodity Exchange zal vier plastic-termijncontracten gaan noteren:

  • Low density polyethylene;
  • High density polyethyleen;
  • Lineaire low density polyethylene;
  • Propyleen.

    Wellicht vind u het mooie instrumenten om ongewenste, toekomstige prijsstijgingen van een siliconeningreep of botoxbehandeling nu alvast in te dekken.


    Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

  • Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Jerry de Leeuw

    Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

    Meer over Jerry de Leeuw

    Recente artikelen van Jerry de Leeuw

    1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
    2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
    3. feb '09 Gouden olie 7

    Gerelateerd

    Reacties

    1 Post
    | Omlaag ↓
    1 Post
    |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links