Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: FAANG verzwakt ook

TA: FAANG verzwakt ook

De Amsterdamse beurs maakt forse koersuitslagen, maar blijft steeds weer opveren vanaf de steun rond 516 punten. In Amerika zijn de ogen vooral gericht op de technologieaandelen die de laatste tijd de gebeten hond zijn.

Vooral Facebook moest het de laatste weken ontgelden, vanwege het datalek. Maar ook Amazon.com en Netflix kregen gisteren rake klappen nadat nieuwssite axios.com meldde dat president Trump Amazon haat en niet Facebook.

Volgens de geruchten heeft de Amerikaanse president het in besloten kringen gehad over het wijzigen van het fiscale beleid voor het e-commercebedrijf.

Hieronder zullen we de technische plaatjes van de grootste tech-aandelen bekijken, ook wel FAANG genoemd.

AEX-Index

Eerst even kort de Amsterdamse beurs. Er is per saldo weinig veranderd. De Nederlandse beurs blijft heen en weer zwalken tussen de steun van 515,96 punten (gevormd op 9 februari) en de weerstand van 540,34 punten (gevormd op 2 januari).

De uitbraak buiten deze horizontale bandbreedte zal het verdere koersverloop gaan bepalen.

Bij een eventuele daling onder de steun zou het plaatje verder verzwakken richting 506 punten, waar zich de bodems van medio vorig jaar bevinden.

De bodempjes van medio maart rond 530 punten kunnen ook voor enige weerstand zorgen.


FAANG

Met FAANG-aandelen worden Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google bedoeld. Google gaat echter tegenwoordig door het leven als Alphabet.

De Nasdaq index deed het de afgelopen weken beter dan de overige indices. Beleggers grepen de techsector aan om in te beleggen tijdens de laatste twee volatiele maanden.

Maar nu de Amerikaanse beurzen onder koersdruk blijven staan en het in de techsector borrelt, moeten ook de techreuzen wat meer terrein prijsgeven. Hieronder volgen de lange termijn analyses.

Facebook

Facebook is onder de laatste bodem gebroken. De koers verliet eerder al de stijgende trend. De lagere top signaleert verkoopdruk.

Nu het plaatje verder verpietert en de laatste steun niet weet stand te houden, mag een neerwaarts koersverloop bij Facebook niet meer worden uitgesloten.

Verdere koersdalingen mogen worden verwacht richting de steun van 144,42 dollar (gevormd op 17 mei 2017). Weerstand ligt op 195,32 dollar (gevormd op 2 februari).


Amazon

Amazon.com heeft een koerstop gevormd rond 1.617,54 dollar (de top van 13 maart). De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien.

Het aandeel ligt er op lange termijn nog prima bij, maar heeft pas steun rond 1.280,88 dollar (gevormd op 17 januari). Binnen de stijgende trend kan Amazon.com dus nog wat verder corrigeren.


Apple

Apple is meerdere malen op weerstand gestuit rond 180,10 dollar (de top van 19 januari). Wij hebben reeds afscheid genomen van onze positie in Apple. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken.

De stijgende trend is verlaten en we verwachten een meer consoliderend koersverloop boven de steun rond 149,16 dollar (bodem van 29 september 2017).


Netflix

Netflix ligt er technisch bezien sterk bij. De fors hogere toppen en bodems signaleren koopkrachtige vraag onder beleggers. Zolang dit patroon kan worden voortgezet blijven we positief.

Er is een top gevormd rond 333,98 dollar (de top van 12 maart). Steun zien we pas rond 236,11 dollar (gevormd op 9 februari).

Netflix kan dus behoorlijk corrigeren binnen de lange termijn stijgende trend.


Alphabet

Alphabet (voorheen Google) verzwakt nu de opgaande trend wordt verlaten. Dit kan een consolidatie inluiden boven steun 988,28 punten (gevormd op 8 december 2017).

De weerstand bevindt zich rond 1.186,89 dollar (gevormd op 2 februari), waar een dubbele top is gevormd. Op dit moment adviseren we om eerder ingenomen posities aan te houden, maar wel goed op de steun te letten.

Bij een doorbraak en slotstand onder de steun treedt verdere verzwakking op en dient er rekening te worden gehouden met een diepere correctie.

Meer analyses en adviezen?

Wilt u op de hoogte blijven van al onze technische analyses en de daarbij horende (ver)koopadviezen? U volgt ze met Premium.
START MET PREMIUM

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 18
  2. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20
  3. 30 apr Olieaandelen on the move 34

Gerelateerd

Reacties

182 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2018 09:31
    quote:

    easy56 schreef op 29 maart 2018 09:11:

    [...]alles is mogelijk.

    Maar overzee wordt t allemaal bepaald:-)
    Klopt andersom kan ook..
    Maandag wel handel in de VS, niet in de sprinters..
    Dat bevalt me niet zo.. dinsdagochtend geen tijd..
    Smiddags maar weer eens kijken.. beurs loopt niet weg
    Een dikke plus vandaag/maandag zou leuk zijn
182 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links