Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: ABN Amro weg op 23,50

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite


Minister Dijsselbloem is als een dolle aan het cashen. Nadat de staat eergisteren haar laatste deel ASR aan de markt teruggaf, was het gisteravond de beurt aan ABN Amro. NLFI, het orgaan dat de deelnemingen voor de overheid beheert, verkocht 7% van het totale aantal ABN Amro aandelen.

In totaal zijn 65 miljoen certificaten van aandelen verkocht tegen een prijs van 23,50 euro, 2% onder de beurskoers van gisteren. Het levert ons belastingbetalers wederom een bak duiten op: 1,527 miljard euro, om precies te zijn. Bijna 90 euro de man, zullen we maar zeggen. 

Wij, het volk, bezitten nu nog 56% van de staatsbank, nog steeds de meerderheid dus. Over 60 dagen mag NLFI het volgende deel verkopen.  

Dan heeft de overheid ook nog de Volksbank in de aanbieding, maar die mogen pas in 2019 los. Er moet eerst meer focus komen op de kerntaak als "een eenvoudige retailbank, een bank met scherpe prijzen, lage productiekosten en een laag risicoprofiel", volgens een brief aan de Tweede Kamer 

VEON: winstwaarschuwing

U dacht dat de bitcoin traders het zwaar hadden. In Oezbekistan kunnen ze er ook wat van. De lokale munt werd met 92% gedevalueerd. Dat vreet aan de winst en omzet van VEON. Het tot nog toe relatief ongekende telecombedrijf VEON (voorheen Vimpel.com) komt daarom met een forse winstwaarschuwing.

 

 

De wisselkoers van de Oezbeekse munt werd met 92% gedevalueerd. Hierdoor komt de ebitda flink onder druk bij VEON. De omzet zal, zo verwacht de groep, met 300 miljoen tot 350 miljoen dollar (-3,5%) dalen en de ebitda met 175 miljoen tot 225 miljoen (-5,5%) dollar.

Gemengd beeld Azië

In Noord-Korea heeft men weer een raket afgeschoten, wat de zenuwen van de lokale beleggers wederom op de proef stelde. Holger helpt me deze Arend-Jan-loze weken u te berichten over de stand van zaken op de beurzen ter plekke. Kleine verliezen, kennelijk went het. Japan eindigt overigend een half procentje in de plus. 

 

 

De futures

Kijken we naar de futurestanden van dit moment:

 

Koers/Beweging

+/-%

FTI -0,8 -0,15%
S&P Future -1,75 -0,08%
Nasdaq Future -2 -0,03%
Eurodollar 1.1912 +0,5%
Olie (WTI) 49,73 +1,0%
Goud 1329 -0,5%
Bitcoin 3236 -15%

 

Het bitcointje heeft de wind niet erg mee deze week. Ik dacht, ik zet hem er maar bij, de interesse voor bitcoin is groot, merken we ook hier. Het heeft het cryptomuntje geen goed gedaan.

Gisteren werd bekend dat BTC China, één van de grootste Chinese handelsplatforms voor bitcoins, eind deze maand stopt na druk van de overheid. Er worden geen nieuwe rekeningaanvragen meer aangenomen en op 30 september wordt de handel helemaal gestaakt.

 

Nieuws en agenda:

Het belangrijkste nieuws van deze dag:  


De agenda voor vandaag. Om vier uur zou het Amerikaanse consumentenvertrouwen de boel wat in beweging kunnen zetten, maar reken er niet te veel op. Deze markt schrikt voorlopig nergens van.  

  • 11:00 EU handelsbalans jul
  • 14:30 VS detailhandelverkopen aug0,1% MoM
  • 14:30 VS New York Empire State Manufacturing Index sep
  • 15:15 VS industriële productie aug0,2% MoM
  • 16:00 VS bedrijfsvoorraden jul0,2% MoM
  • 16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan sep95,1

 

En dan nog even dit

Aardig leesvoer: hedge fund manager loopt binnen in 2008, blijft short, draait in 2013 maar na paar slechte maanden loopt zijn fonds leeg. Afscheidsbrief van een icoon: Hugh Hendry.

 

 

Sinds Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, bitcoin 'a fraud' heeft genoemd, is de munt flink aan het dalen. 't Is niet zijn schuld, de oorzaak ligt bij Chinese autoriteiten. 

 

 

Ik erger me dan weer aan mensen die zich overal meteen aan ergeren.

 

 

Ook in Zweden wordt een potje militair geoefend. Koeien in geen velden of wegen meer te bekennen... 

 

 

PostNL krijgt zwaardere concurrentie nu Sandd de kleinere concurrent Van Straaten Post heeft overgenomen. Sandd denkt op deze manier te kunnen voldoen aan de eisen van de overheid om een deel van de UPD (Universele PostDienst) over te kunnen nemen van PostNL. 

 

   

Oh, John de Mol wil toch niet Nu.nl kopen. 

 

 

 

Het CL-avontuur van Feyenoord nog even. Balletje door de benen kan kennelijk iedereen overkomen....

 

  


Veel succes vandaag, de koersen vindt u zoals altijd hier op de IEXONE monitor.

 

<


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links