Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sandd neemt Van Straaten Post over

Sandd neemt Van Straaten Post over

APELDOORN (AFN) - Postbedrijf Sandd neemt branchegenoot Van Straaten Post over om zo sterker de concurrentie aan te kunnen gaan met marktleider PostNL. Er werden geen financiële details gemeld over de overname die nog moet worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De combinatie bedient zowel consumenten als de zakelijke markt met volledig landelijke dekking en vijfdaagse bezorging. Volgens de partijen vult de dienstverlening van Sandd en Van Straaten Post elkaar goed aan en is er nu een sterk alternatief voor marktleider PostNL.

Er werken meer dan 1100 medewerkers bij Van Straaten Post. Sandd verwacht dat het fusiebedrijf dit jaar een omzet zal draaien van 195 miljoen euro, met ruim 20.000 werknemers. De overname moet in het vierde kwartaal afgerond worden.

Overname

Met de overname geeft Sandd invulling aan zijn strategie om een deel van de universele postdienst voor consumenten en zakelijke klanten uit te kunnen voeren, met naar eigen zeggen behoud van kwaliteit en tegen lagere kosten. Binnen het management van Sandd werden in de afgelopen tijd verschillende wijzigingen doorgevoerd om het bedrijf hier op voor te bereiden.

Oprichter en topman Paul van Straaten van het in 2004 opgerichte Van Straaten Post zal de functie van commercieel directeur gaan uitvoeren binnen het nieuwe fusieconcern. Rob Brakenhoff is inmiddels aangesteld als bestuursvoorzitter van het nieuwe postbezorgbedrijf. Voormalig topman Ronald van de Laar van Sandd is nu president-commissaris.

Stomverbaasd

De vakbonden FNV, CNV en BVPP laten weten ,,stomverbaasd" te zijn over de overname. ,,Sandd geeft steeds aan dat het geen geld heeft om te voldoen aan de wettelijk verplichte norm van 80 procent personeel met een arbeidsovereenkomst. En nu blijkt er opeens wel geld om een grote overname te doen. In hoeverre houdt die club ons structureel voor het lapje?'', vraagt FNV-bestuurder Ger Deleij zich af.

Volgens hem is Sandd bezig met een race naar de bodem op arbeidsvoorwaarden. ,,Onzekere contracten en lage vergoedingen, dat is het verdienmodel. De goedkopere postzegel gaat ten koste van de werknemers. De liberalisering van de postmarkt heeft volledig gefaald.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 mei Jefferies verlaagt koersdoel PostNL en Bpost
  2. 07 mei Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,260 17:39
+0,004 +0,32%
Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links