Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Apple Tuesday

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Na de mooie beursdag van gisteren is het vandaag afwachten of er meer in het vat zit. De Amerikanen, gisteren de zestiende verjaardag gedenkend van de aanslag op de Twin Towers, gaven er alvast een flinke snok aan gisteravond en eindigden over de gehele linie 1,1% hoger.

De olieprijs herstelde lichtjes van de dip op vrijdag en goud en zilver gingen in de ramsj. Ster van de dag (+19%) was TEVA, de geplaagde farmaceut uit Israel dat een nieuwe topman gevonden heeft. Hier leest u er meer over. 

Azie plust verder

Ook in Azië gingen vannacht de beurzen overwegend hoger. Uitschieter is Australië, met een winst van 0,7%. Holger doet verslag:

 

 

Dan is het wel even wachten hoe de Noord-Koreaanse elite gaat reageren op de nieuw ingestelde sancties. Gisteravond kwam de Veiligheidsraad van de UN overeen dat, alhoewel niet volledig de eisen van de VS werden gevolgd, de duimschroefjes bij Kim wel wat verder werden aangedraaid. 

 

 

Kim en zijn onderdanen krijgen nu nog slechts 2,5 miljoen vaten ruwe olie tot eind 2018 (ca. 70% van de behoefte), mogen geen textiel meer exporteren naar China en ook geen extra mensen in het buitenland aan het werk zetten.

Apple Event

Gaan we snel door naar de andere kant van het universum: Apple houdt vanavond weer es een Apple-event. Komt de iPhone 8? Die verrassing is al lang en breed ingeprijsd. Het aandeel steeg gisteravond 1,8% tot 161,50 dollar en heeft inmiddels een marktwaarde van 834 miljard dollar. In euro's trouwens maar 695 miljard. 

 

 

Of het weer zo'n daverend succes zal worden als op 19 januari 2007 (oh ja, one more thing) is de vraag. VRT-journalist Loutfi Belgmhidi dook gisteren eens in de historie van de iPhone en de huidige stand van zaken in smartphone-land. Aardig leesvoer.  

 

 

Alle eventuele verrassingen zijn al gecommuniseerd, alleen de prijsstelling wordt nog een dingetje.  

Rabo stapt uit van Lanschot

De Rabobank plaatste gisteravond haar 9,76%-belang in van LanschotKempen tegen € 25,10 per aandeel. Dat terwijl Van Lanschot zelf druk aandelen aan het inkopen is op de vrije markt. 

De timing is goed van Rabobank. Toen Delta Lloyd vorig jaar van haar 30,2% afmoest werd de koers helemaal in elkaar gedrukt tot 16 euro. Bestuur en werknemers snoepten toen elk voor een miljoen mee.

De futures

Kijken we naar de futurestanden van dit moment:

 

 

Koers/Beweging

+/-%

FTI +1,65 +0,30%
S&P Future +0,75 +0,05%
Nasdaq Future +3 +0,05%
Eurodollar 1.1959 -0,2%
Olie (WTI) 47,99 +0,5%
Goud 1326 -0,15%
Bitcoin 4281 +3%

   

Nieuws en agenda:

Het nieuws van deze dag:  

 

De agenda oogt opnieuw bescheiden:

  • 10:30 VK inflatie CPI aug (2,8%)
  • 13:00 Kardan BAVA
  • 16:00 VS JOLTS jul

 

En dan nog even dit

Ondertussen in Noord-Korea.... 

 

 

Over 14 dagen gaat het in Duitsland los, ondertussen is de verkiezing in Noorwegen alweer achter de rug. De zittende regering kan/mag blijven:

 

 

Wijsneus. Van Lanschot koopt er ca. 7000 per week, Rabo 4 miljoen op één avond.

 

 

TomTom lanceert vandaag de TomTom Bridge Hub:

 

 

Nogmaals Noord-Korea: de export van Noord-Korea bedraagt een schamele 2,8 miljard dollar op jaarbasis. Vooral kolen, jassen en wat andere grondstoffen gaan de Chinese grens over. In totaal zou NK nu nog slechts 10% van die 2,8 miljard dollar aan export (2016) overhouden.

 

export NK
Klik op het plaatje voor een grote versie

 

De grootste exportpartner (80%) is, dat zal niemand verbazen, China. Wat de officiele handel betreft, tenminste.  

 


Veel succes vandaag, de koersen vindt u zoals altijd hier op de IEXONE monitor.

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. don55555 12 september 2017 08:33
    Nico, dat jij als professional je ook laat meeslepen door die nep bitcoins vind ik schrijnend. Als jij dat oplichtersmuntje tussen zullen belangrijke economische indicatoren wil opnemen, zal je toch op zijn minst moeten weten wat de bron is van die koers. En dan bedoel ik niet bloomberg, die het blind overneemt, maar de echte bron, dus de "beurs" waar die transacties zogenaamd naar toe gaan en gecontroleerd worden verhandeld. Die ken je niet en zolang je die niet kent zou een professional hier niet aan mee moeten doen, omdat je door dit soort acties die oplichters in de markt een soort betrouwbaarder maakt.
  2. [verwijderd] 12 september 2017 10:16
    quote:

    don55555 schreef op 12 september 2017 08:33:

    Nico, dat jij als professional je ook laat meeslepen door die nep bitcoins vind ik schrijnend. Als jij dat oplichtersmuntje tussen zullen belangrijke economische indicatoren wil opnemen, zal je toch op zijn minst moeten weten wat de bron is van die koers. En dan bedoel ik niet bloomberg, die het blind overneemt, maar de echte bron, dus de "beurs" waar die transacties zogenaamd naar toe gaan en gecontroleerd worden verhandeld. Die ken je niet en zolang je die niet kent zou een professional hier niet aan mee moeten doen, omdat je door dit soort acties die oplichters in de markt een soort betrouwbaarder maakt.
    Bitcoin is er en men wil graag de koers ervan weten. Don't shoot the messenger.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links