Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX, Flow Traders en BinckBank

Technische analyse Royce Tostrams: AEX, Flow Traders en BinckBank

Vorige week heb ik, op basis van de toename in volatiliteit op de Nederlandse beurs, twee individuele aandelen getipt, Flow Traders en BinckBank. Omdat het om directe koopkansen en speculatieve kortetermijnritjes ging, had ik deze twee tips ook meteen op Twitter (@RoyceTostrams) gezet. Vandaag bespreek ik behalve de AEX, ook de Nederlandse VIX (onrustbarometer), Flow Traders en BinckBank.

AEX stuit op weerstand 530

De AEX is weer niet in geslaagd de eerste horizontale horde rond 530 te passeren. Ik denk dat de beurs een nieuwe aanloop nodig heeft, vanaf de onderkant van herstelfase (blauwe stippellijntje). Pas bij een doorbraak van  deze herstelbeweging, gestart vanaf de meibodem rond 506,23, zou het technische beeld verzwakken.

De eerste steun ligt rond 517,33, die voor een vangnet moet zorgen. Hoewel augustus niet bekend staat als de beste beleggingsmaand, blijven de kansen opwaarts liggen. Ook de onderliggende indicatoren van de AEX geven nog geen krimp. Die zomerrally staat dus nog in de steigers.

Momentum Nederlandse beurs nog positief

Opvallend is dat het momentum (onderste helft van de grafiek) nog stijgt en boven de 0-lijn beweegt. De laatste keer dat het momentum de nullijn kruiste was begin november, één dag na de verkiezing van Trump. De AEX stond toen 80 punten lager als nu.

VIX kan weer stijgen

De Nederlandse VIX-index beweegt sinds begin 2016 in een dalende trend, wat aangeeft dat de volatiliteit structureel afneemt en dat er rust is onder de beleggersgemeenschap.

De laatste maanden laat de VIX wel forse uitslagen zien tussen 8,87 (gevormd op 9 maart) en 21,11 (topje van april), want aangeeft dat het er tussentijds soms heftig aan toe kan gaan op de markt. Omdat we nu relatief dichter bij onderzijde van deze bandbreedte zitten, zou de volatiliteit op korte termijn weer kunnen toenemen.

 

Flow Traders als hedge

Flow Traders is een prima hedge tegen stijgende volatiliteit op de beurs. Maar ook technisch is het aandeel interessant, nu zowel de dalende trend als een weerstandje rond 24,70 zijn gebroken. Hiermee is een technische verbetering opgetreden, waarbij Flow Traders kan oplopen richting weerstand 29,11 (top van 28 april), mogelijk nog hoger.

Steun ligt rond 23,35 (gevormd op 4 juli).  De moneyflow (zwarte lijn onderste helft van de grafiek) veert, na een lange daling, weer op. De rode pijl geeft aan dat de uitstroom van geld in Flow Traders afneemt en dat er weer nieuw geld naar het aandeel toestroomt.

Instroom vers kapitaal Binckbank

Qua potentieel is Binckbank zelfs iets interessanter. Ik had BinckBank bovendien al eerder getipt. Op 24 juli vlak voor de cijfers, gaf ik aan dat de stukken op een correctie opgepakt konden worden. De internetbank weet het proces van bodemvorming inderdaad door te zetten. Met de doorbraak en slotstand boven de voorgaande koerspieken rond 4,60  is een verbetering opgetreden.

De hogere koersbodem op de grafiek geeft bovendien aan dat er weer op hogere niveaus wordt ingestapt en bijgekocht. Binckbank biedt een eerste koersdoel rond 5,47 (top van 22 februari). Bij een eventuele daling onder steun 4,37 (gevormd op 11 juli) verzwakt het technische beeld.

De stijgende moneyflow (zwarte doorlopende lijn op de onderste helft van de grafiek), signaleert instroom van vers kapitaal. Wat mij ook opvalt in de onderliggende geldstroom is dat de koersdaling van Binckbank naar 4,27 (dat was het laagste punt sinds medio vorig jaar) werd begeleid door een hogere bodem in de moneyflow.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 mei Europese beurzen op pole position 69
  2. 16 mei Op Chinese aandelenbeurzen breekt de zon door 58
  3. 15 mei Europese banken trekken én feesten op de haussekar 32

Gerelateerd

Reacties

247 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2017 08:28
    Hallo bobbers
    Voliteit, ineens spreken ze hier over die bassie.

    niemand mag boot in als het daald, beurs speelt met de shorters.
    Zouden rood openen geloof ik maar helaaaasssss

    Fruts gaan maar door en door haaks up. dax streepjes down. dadelijk moet dax nog up denk ik als low er is 11700
  2. forum rang 6 JoostVLS 1 augustus 2017 09:19
    quote:

    Alex A La Hausse schreef op 1 augustus 2017 09:15:

    [...]

    Bizar, dat jij zoveel handelt op vakantie in Frankrijk? :)

    Blijf dan thuis zoals ik :)

    Dubbel winst; daghandel en geen uitgaven.

    De dames slapen nog, vandaar :)
    Straks met de kano de Dordogne op, lunchen etc.
    Tot eind van de middag zijn jullie van me af :))
247 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links