Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Lichte winstnemingen

Technische analyse AEX, KPN, Galapagos en DAX

De AEX is op de eerste horizontale horde rond 530 gestuit. Vooralsnog lijkt dit een zware drempel, waar de beurs op afketst. Maar zolang de herstelfase intact is, blijft het technische beeld vriendelijk.

Hoewel de Nederlandse beurs zich (nog) redelijk ontwikkelt, vallen mij elders signalen van latente winstnemingen op. Op de Duitse beurs is de lange uptrend gebroken, de Nasdaq laat door een key reversal een mogelijke top in de markt zien.


Zorgen bij de buren

Ik begin me enigszins zorgen te maken over onze oosterburen. Verkopers winnen terrein op de Duitse beurs, mede omlaag getrokken door zwakte bij automobielfondsen. De DAX-index in Frankfurt is technisch verzwakt, nu meerdere bodems gebroken zijn. Ook heeft de DAX-index een eerste lagere top gevormd op 12.676,52 (top van 13 juli), hetgeen eveneens wijst op verkoopdruk.

De stijgende fase komt achter ons te liggen. Houd rekening met verdere terugval met een koersdoel rond steun 11.850,27 (bodem van 22 maart). Ook de lange uptrend op de Duitse beurs (vanaf de bodem van begin 2016) is gebroken. Indien de negatieve ontwikkeling op de Duitse beurs zich doorzet, dan zal dat zijn weerslag bij ons niet missen.

Haarscheurtjes in de Nasdaq

Ook op de Amerikaanse technologiebeurs zijn tekenen van winstnemingen zichtbaar. Hoewel ik hier eerder de opwaartse uitbraak (en hervatting van de uptrend) besprak, zie ik plotseling haarscheurtjes optreden in het technische beeld.

De Nasdaq 100 vormde donderdag een key reversal, een patroon dat een mogelijke draai in de markt signaleert. Bij een key reversal start de beurs hoger, maar maakt tijdens de lopende beurssessie een neerwaartse draai, waardoor het slot onder de slotstand van meerdere voorgaande sessies ligt. 

De recente daling zorgt ervoor dat de Nasdaq 100 index terugzakt naar de voormalige weerstand, gevormd door enkele oude koerstoppen. Zou de Nasdaq 100 index hieronder zakken, dan wordt de eerdere uitbraak teruggegeven. Na een doorbraak onder steun 5.897,68 wordt 5.568,47 (bodems van mei en juli) het volgende neerwaartse koersdoel.

Bij de individuele fondsen zien we een leuker spektakel.

Heineken breekt uit

Heineken zet de toppen van juni opzij. Heineken heeft het neutrale koerspatroon opwaarts afgerond, nu de voormalige weerstand rond 89,60 is gebroken, hetgeen een technische verbetering oplevert. Aan de bovenkant komt er ruimte vrij richting weerstand 103,00 (berekend koersdoel). De steun ligt op 86,90 (gevormd op 24 juli).

KPN zet weerstand 3,07 opzij

KPN hervat de opmars. KPN heeft de voormalige weerstand gebroken. Deze uitbraak genereerde een technische verbetering en maakt opwaarts potentieel vrij richting weerstand 3,71 (gevormd op 25 maart 2016). Steun ligt op 2,79 (gevormd op 29 juni).

Kopers bij Galapagos terug

Galapagos heeft zowel de dalende trend als een oude weerstand gebroken waarmee een technische verbetering is opgetreden. Galapagos kan nu oplopen richting weerstand 89,75 (gevormd op 18 april). Steun ligt rond 68,02 (gevormd op 6 juli).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

361 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 28 juli 2017 09:11
    quote:

    Alex A La Hausse schreef op 28 juli 2017 08:58:

    PSV speelde gisteren goed tegen FC bal op het dak. Prima opstelling ook. Tactische meester die trainer van ons.


    Luuk de Jong zou in het 8e van V.c Lutjebroek nog niet mee kunnen komen.. dat wordt weer 6 punten voor Feyenoord in het nieuwe seizoen ;)
  2. [verwijderd] 28 juli 2017 09:19
    quote:

    Knowbody schreef op 28 juli 2017 09:11:

    [...]

    Luuk de Jong zou in het 8e van V.c Lutjebroek nog niet mee kunnen komen.. dat wordt weer 6 punten voor Feyenoord in het nieuwe seizoen ;)
    Precies Locadia in de spits (Dat ziet iedereen nu wel) maar die trainer van ons is een beetje koppig..Zou hij ook speculeren op de beurs?
361 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links