Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bodem wordt aangestampt

TA: Bodem wordt aangestampt

De Nederlandse aandelenbeurs beweegt rond lange termijn instapniveaus, de lange uptrend is intact, het risico is vooralsnog beperkt en de markt lijkt stand te houden. Toch geeft het patroon met lagere toppen op dit moment nog geen groen licht.

Met dit tegenstrijdige scenario starten we de nieuwe beursweek. De AEX-index stabiliseert op korte termijn boven de steun 506,23 gevormd door de bodem van maart. Vlak daaronder ligt het vangnet 506,05 (uit juli 2015).

Nu de AEX-index hierboven weet te blijven, ligt er een basis voor herstel. Maar het korte termijn technische beeld is nog niet voldoende uitgehard. Vooral het patroon met lagere toppen (blauwe stippellijn) geeft aan dat er nog verkoopdruk boven de markt hangt.

Herstelscenario

Om hieruit te komen moet de top rond 528,54 gebroken worden. De RSI draait al naar een koopstand nu deze zich langzaam uit de oversoldzone opricht. Voorlopige conclusie is dat de markt nu de grond gaat aanstampen rond de steunzone 506,05-506,23, waarmee het risico laag is. Dat deze steun aan de onderkant van het lange termijn stijgende trendkanaal trend ligt, pleit eveneens voor een herstelscenario.

Technische Analyse AEX 10 juli 2017

Lange termijn koopkans

Op langere termijn is de Nederlandse beurs in recente stevige correctie teruggezakt naar de onderkant van het stijgende trendkanaal (gestart vanaf de bodem februari 2016). Zolang de AEX-index binnen de uptrend weet te blijven is voor lange termijn beleggers het ‘Buy the Dips’ scenario geldig.

Bovendien liggen hier de toppen van 2015 (blauwe horizontale lijnen), die in het huidige pullback scenario een instapniveau aangeven. Ook lijkt deze daling een hogere bodem (binnen de uptrend) op te leveren.

Alle stijgende koersbodems, die sinds begin 2016 zijn gevormd, geven nog altijd duidelijk aan dat beleggers op steeds hogere niveaus blijven bijkopen. Technisch mag de huidige dip als een lange termijn koopkans gezien worden.

Technische Analyse AEX 10 juli 2017

Pullback-scenario

Concluderend is er op lange termijn sprake van een pullback-scenario met de steunzone binnen handbereik. Het lange termijn Buy the dips-scenario blijft hierdoor geldig en voor beleggers met eenlangere horizon ligt hier een prima niveau om (bij) te kopen.

Nu de AEX-index boven de toppen uit 2015 weet te blijven, wordt de basis gelegd voor een herstel. Maar het korte termijn technische beeld is nog niet sterk. Vooral de lagere toppen geven aan dat er nog verkoopdruk is. Een herstel naar de dalende toppenlijn (blauwe stippellijn) is voorlopig het beste wat op korte termijn verwacht mag worden.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 31 mei Bedrijfsobligaties zijn (nog) niet interessant 53
  2. 30 mei Europese beurzen in de wachtstand 32
  3. 29 mei Het is groen, ligt stil en rendeert niet: de energietransitie 35

Gerelateerd

Reacties

192 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juli 2017 08:38
    aanstampeie die bodem, ik nie verkopen ik longe in de tas wachte .
    ping pong klap up. Azie up, eu up. Woensdag weer Yelle, elke week komt ze ineens weer de bole manipuleren, of er weekelijks ineens heel anders voorziet als de andere week. Kom toch gewoon iets zeggen als er iets is of 1 x in de 2 maand.
  2. Henri-Trader-Zonder-Trades 10 juli 2017 09:16
    quote:

    Disci schreef op 10 juli 2017 09:10:

    [...]
    Het geadopteerde broertje van Alex zeker?
    Dan wel een die als ultieme tegenpool is opgenomen in het gezin. Waar Alex altijd positief is, is Antiflow niet alleen tegen flow, maar anti-alles volgens mij... :-) Ik denk dat Alex' ouders een beetje gek werden van die eeuwige brede grijns en voor wat evenwicht wilden zorgen...
  3. [verwijderd] 10 juli 2017 09:19
    quote:

    Henri-Trader-Zonder-Discipline schreef op 10 juli 2017 07:34:

    [...]

    Wellicht heb je hier al antwoord op Baudo, maar bij Plus500 is de spread nu 0,5...
    Hi Henri dank voor de reactie/info. Zie op de PLUS500-site staan een 'spread per eenheid' 0,65. De spread lijkt zo bezien variabel en in bied- laat termen dan 1,3 (sluiten 1 short is kopen 1 long dus dan krijg je dubbele spread?). Als ik dit vergelijk met IG heb je een vaste bied-laat spread van 1. In dat opzicht lijk IG gunstiger uit te pakken.
  4. Henri-Trader-Zonder-Trades 10 juli 2017 09:25
    quote:

    Baudolino schreef op 10 juli 2017 09:19:

    [...]
    Hi Henri dank voor de reactie/info. Zie op de PLUS500-site staan een 'spread per eenheid' 0,65. De spread lijkt zo bezien variabel en in bied- laat termen dan 1,3 (sluiten 1 short is kopen 1 long dus dan krijg je dubbele spread?). Als ik dit vergelijk met IG heb je een vaste bied-laat spread van 1. In dat opzicht lijk IG gunstiger uit te pakken.

    Voorheen was de spread vast, maar toen er wat al teveel rare bewegingen achter elkaar kwamen, merkte ik dat ze gingen variëren. Maar volgens mij alleen bij de echt belangrijke events. Weet je of de IG spread in de Brexit nacht b.v. ook slechts 1 punt was?
192 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links