Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gokje 560

Untitled Document Wat dacht u van diversificatie? Het spreiden van risico's brengt echter wel met zich mee dat u meerdere posities bij moet houden. Ik dacht vandaag aan het volgende:

De FTI (future op de AEX) staat op 559,45 en de juli 560 call staat op 0,75, terwijl de juli 560 put 1,35 doet. Dat betekent dat het schrijven van zowel call als put (de straddle) 2,10 oplevert. U hoopt bij zo'n positie dat de koers vandaag expireert op 560.

Beweging is nadelig voor deze positie, maar om u tegen beweging in te dekken, kunt u overwegen om een tegengestelde positie in bij andere (individuele) fondsen te nemen. Heineken zou een kandidaat kunnen zijn.

Het fonds heeft de laatste dagen een enorme stijging laten zien. Het kan dan ook interessant zijn om de Heineken (46,04) juli 46,00 call en put te kopen, beide op 0,20.

Daarmee anticipeert u op een beweging van dit fonds. Desondanks zou ik liever opteren voor het volgende alternatief.

RDS en ING
U koopt opties in één of meerdere zwaargewichten. Ik stel voor om eens een blik te werpen op RDS (30,15) en ING (32,91). De RDS juli 30,00 put kost een stuiver en de ING 33,00 call. Mocht de AEX significant bewegen, dan kunt u er vanuit gaan dat uw verlies in AEX gecompenseerd wordt door een winst in de RDS put of de ING call.

Dit hoeft niet perse, maar de kans daarop is redelijk. Het is aan u om de exacte te verwachten verbanden in kaart te brengen, maar ook om te bepalen of u bijvoorbeeld één index straddle schrijft en - laat ik zeggen - vijf calls en puts koopt in RDS en ING, of dat u uitgaat van andere verhoudingen of hoeveelheden.

Let op, het betreft wel opties en dan geldt altijd: Blijven schaken!


Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Jerry de Leeuw heeft op het moment van publiceren geen positie in de genoemde aandelen en opties. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jerry de Leeuw

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

Meer over Jerry de Leeuw

Recente artikelen van Jerry de Leeuw

  1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
  2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
  3. feb '09 Gouden olie 7

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 juli 2007 07:24
    EEN voltreefre dus...expiratie was bijn 560...

    met genoemde aandelen ING en RDS is om 17.30 ook waarschijnlijk volgens zijn voorspelling ook nog DIK extra geld gemaaktin de bescherming..

    Maar dan zijn er plots geen commentaren meer..op de stukjes van Jerry....maar jullie zaten natuurlijk ook allemaal goed..met dikke winsten het weekend ingegaan..?

    Murc
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links