Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Mis(s) Italia, olie en Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 november 2016 09:27
    Prima stukje Nico. Ik verwacht ook dat in Italië straks zal gelden "We dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was...". De Italiaanse politiek is altijd heel betrouwbaar in het onbetrouwbaar zijn dus geen nieuws onder de zon.

    De verkiezingen in Amerika, of eerder gezegd de nasleep ervan, is een event dat meer aandacht verdient. Met Trump aan het roer, waarvan we nu al kunnen zien dat hij een klassiek Republikeins pad met een socialistisch sausje gaat inslaan, is de kans groot dat internationaal gezien de verhoudingen tussen verschillende landen verbeterd zullen worden. Echter met Clinton aan het roer met haar buitenlandbeleid zullen de internationale tegenstellingen groter gaan worden en is het niet ondenkbaar dat er zaken kunnen escaleren tot iets oncontroleerbaar groots. Vergeet niet dat op basis van de Brzezinsky therorie "Turmoil in the 21st century" China en nog een paar Aziatische landen een militair economisch pact "SCO" hebben opgericht en hun militaire capaciteit enorm aan het uitbreiden zijn. Dit wordt door de media onderbelicht maar kan wel een risico vormen. De grote hoeveelheden goud die China en Rusland opkopen doen vermoeden dat men bezig is een parallel financieel systeem op te bouwen. Als de Chinese Yuan als wereld reserve munt wordt aangewezen dan is het hek van de dam en de VS failliet.

    Waar wij behoefte aan hebben in de westerse wereld zijn inspirerende sterke leiders die met overleg willen, en blijven zorgen voor een veilige wereld waarin oorlogen en hongersnood uit het wereldbeeld verbannen worden. Wie o wie zal de uitdaging aangaan? De toekomst zal het ons leren.
  2. [verwijderd] 27 november 2016 13:14

    Heel goed commentaar TA Frank! Je denkt wat verder dan het simpele Hilary is goed en Trump is bad. Heb ik het niet eens over die foundation en het ophitsgedrag van Van Balen en Verhoftstadt in de Kiev.

    Het is zo simpel. Bij eigen falen (de EU) moet je een tegenstander (Rusland) zoeken om de mensen achter je te krijgen. Ben geen Poetinvriend, maar denk wel dat Poetin zeer goed weet dat hij Trump geen geintjes hoeft te flikken. Kortom een goede basis voor kansrijke onderhandelingen. Reagan deed het en met een Trump zou het weer kunnen.

    Groet, Jonas
  3. [verwijderd] 27 november 2016 16:10

    Nico zo denk ik er ook over en zelfs ook nog na een Imtechkater. Over de hele Imtechperiode spring ik er wel positief uit als belegger, maar leuk is anders.

    "Het is nu eenmaal zo dat de grote massa het bedrijfsleven voor geen meter vertrouwt. Die willen alleen maar winst maken, zo denkt men, en hebben weinig op met milieu en samenleving. Woekerpolissen, milieuschandalen, genoeg voorbeelden uit het verleden die die bewering staven.

    Veel kennis bij bedrijfsleven

    In mijn ogen is dat één van de grootste misvattingen van deze tijd. De kennis om allerlei problemen aan te pakken zit juist bij het bedrijfsleven. Maar dan moeten we die wel gaan gebruiken."

    Theo 1 zegt terecht: als belegger zit je erin voor rendement en dat ander doe ik particulier. Mooier is als je 2 in 1 kan krijgen dus aan bedrijven in de goede richtingen ook nog geld kan verdienen.

    Groet, Jonas (dat groet is mogelijk wat afgezaagd, maar heb ik mezelf opgelegd om het vriendelijk te houden en even nog niet direct zaken neer te zetten).
  4. [verwijderd] 27 november 2016 17:35
    [Modbreak IEX: Gelieve niet op de forums te vloeken, dit bericht is aangepast.]

    dollar.....dit is een dollar!:

    ik dacht ergens vernomen te hebben dat die dow, een historisch ongekende hoogte heeft bereikt. hoogmoed komt voor de val.

    dollar index? ik heb een paar, u hoort het goed, slechts een paar grafiekjes van 5 jaar ernaast gelegd. en ben zo lui als een varken, dus te lui om ouwe koeien uit de sloot te halen. maar heeft trump gezorgd voor dollar toename ten opzichte van de mexicaanse peso sinds halverwege 2013?

    overigens lijkt het erop dat de dollar sinds diezelfde tijd toeneemt ten opzichte van de rusische roebel en de braziliaanse reaal(brasil lalalalalalala laaaa lalalalalalala laaaa) overigens maken die een iets andere beweging, dan de andere munten die ik omschrijf en ga omschrijven. die nemen op een gegeven moment toe. ik wil niks suggereren.

    de argentijnse peso gaat in stijlen golven omlaag en en wordt sinds 2012 drie keer zo weinig waard als hij was ten opzichte van de dollar. de euro, begint vanaf 2014 als een gek af te nemen ten opzichte van de dollar. en daarvoor was dit ook al het geval.

    de japanse yen lijkt een beetje hetzelfde te doen als de rusische roebel en de braziliaanse reaal. ik wil niks suggereren, alsof die landen bij elkaar liggen. de yuan begint net zoals de euro begin 2014 flink af te nemen.

    de stemmen worden volgens mij herteld. mocht hillary in een zeer onwaarschijnlijke situatie toch nog verkozen worden. dan hebben we het natuurlijk nog steeds over 49,5% tegenover 50,5% of zo iets. het is niet een heel significant verschil. ik vraag me af of dat broeierige weg is. hot in. so hot in herre, hot in. ohhh.

    renzi rechten? als iemand rechten heeft gestudeerd dan doet me dat altijd denken aan......juist, de vader van karl marx. volgens wikipedia(een absolute feiten bron voor de pauper, ik lees er graag op) althans.

    maar karl marx dat is veel te lang geleden zou u denken. je zou de discrepantie tussen de jaartallen van toen en nu kunnen uittellen door de vingers van beiden handen meerdere keren te gebruiken. sommige kunnen helaas niet verder tellen dan het aantal vingers op 1 hand. okay ik vind het ook ingewikkeld om beide handen te gebruiken, ik gebruik vaak maar 1 vinger.

    ik heb ooit een discussie gelezen tussen hg wells en iemand met hele goede genen. we gebruiken de argumenten die hg wells gebruikt nog steeds. ik weet niet of die discussie echt heeft plaats gevonden.

    toen tolkien 'de hobbit' wilde uitgeven in duitsland werd er wat extra informatie gevraagd. hij moest te kennen geven dat hij niet zo goed was. maar we weten allemaal dat tolkien koning is.

    zo genoeg verwijzingen. heerlijke dooddoeners. ik geniet daar zo van he. lekker de discussie doodslaan.

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links