Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CFD Idee

Untitled Document Ik schrijf in de laatste tijd vaak over het handelen met Turbo's en CFD's, zie daarvoor de IEX.nl Special Turbo's en CFD's en CFD mee met FvD. CFD zegt u? Ja, het Contract For Difference. Als u niet van lezen houdt, op FTV leg ik de werking ook uit - klik hier.

Een CFD is een synthetisch aandeel, die u kunt kopen (long) en verkopen (short). Deze laatste mogelijkheid heeft niet iedere belegger en als u één op één omlaag wilt gaan op een daling, dan is short-gaan de belangrijkste strategie.

Stel, u denkt dat ING daalt. U koopt een put, maar dan loopt u kans dat u bij minus 2 euro niet één-op-één mee omlaag gaat, omdat die put slechts 0,50 euro meer waard wordt. Bij de verkoop van een CFD op ING verdient u 2 euro bij een daling van 2 euro.

Nokia versus Ericsson
Als ING stijgt in plaats van daalt, dan maakt u natuurlijk verlies - ook één-op-één. Het is daarom beter om niet zomaar short te gaan in een aandeel, maar aan pair-trading te doen: u gaat aandeel A long en aandeel B short. Ik geef u een voorbeeldje hiervan uit de echte beurspraktijk: mobieltjesbouwer Ericsson versus haar aartsvijand Nokia.

U denkt dat de Finnen het beter gaan doen dan de Zweden. U gaat dan de CFD long Nokia en de CFD short Ericsson.

Handelsideeën
U kunt natuurlijk ook een Nederlands aandeel koppelen aan een Zwitsers, bijvoorbeeld Unilever en Nestlé. Het leuke aan CFD's is dat u niet alleen gebonden bent aan aandelen, maar in totaal in 2800 (!) van de meest exotische items kunt handelen. Ik blijf met beide benen op de grond: wat dacht u van een pair trade met op de Euribor-rente en de Euro Bund?

Daarmee kunt u uw visie over het verschil tussen de korte en de lange rente omzetten in een heuse handelsstrategie. U kunt ook de spreads bespelen tussen de Amerikaanse en de Europese rentes.

Commodities zijn ook geschikt voor een dergelijk handelsopzetje. Ik denk bijvoorbeeld aan CFD long zilver en CFD short goud.

Wilt u alles weten van het handelen in CFD's en leuke handelsideeën opdoen? Dan nodig ik u van harte uit voor het IEX op Tournee CFD's Seminar op 31 mei in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven. Tot slot en full disclosure: via Todays Beheer ben ik gemachtigd in CFD's te handelen voor het Britse huis CMC.
IEX.nl CFD Week
  • Pieter Kort - CFD lekker mee
  • Marcel Tak - Key tot CFD
  • Klik hier voor CFD Traders om te handelen in CFD’s
  • Klik hier voor het IEX.nl CFD Seminar
  • Klik hier voor de IEX.nl Special Turbo’s & CFD’s
  • Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille (+3,60%)
  • Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschap Today’s Beheer bv. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

    Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

    Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

    Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

    Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

    1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
    2. jan '17 Mindf*ck 34
    3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links