Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het oog van de storm?

Het oog van de storm?

De kans op een Britse exit wordt steed groter gezien de anti-Europa stemming in Europa. Ook de Nederlanders die eigenlijk tot de pro-Europa groep horen, worden steeds meer anti Europa. Kijkt u maar naar de Nee-uitslag van het Oekraïne-referendum. 

Binnenkort zijn er onder meer Duitse en Spaanse verkiezingen en daarna zijn er waarschijnlijk nog meer landen anti Europa. Hoe goed is dit voor Europa?

Even focussen op een Britse exit, het pond is reeds fors gedaald en blijft verkoopsignalen geven.

Grafiek valutapaar EUR/GBP

 

Verder blijft het vluchtelingenprobleem ook heel belangrijk. Dit is een belangrijk probleem in het sentimentsdebat in de Verenigd Koninkrijk. Maar ook voor de Grieken is dit een belangrijk ding en het gaat al tijden niet goed met de Grieken.

Het IMF dreigde afgelopen week met opstappen uit het noodprogramma maar dat haalde nauwelijks de kranten laat staan de voorpagina’s.

Een deel van de kloof gedicht

Dan hebben we nog de problemen tussen arm en rijk. De Panama Papers gaven aan dat het verschil tussen rijk en arm in belasting betalen heel klein is. Of eigenlijk hoe rijk en arm op elkaar lijkt.

Immers de ene heeft geen geld om belasting te betalen en betaalt daarom weinig tot niets, de andere groep is zo rijk dat ze door de constructies via allerlei bananenrepublieken ook geen belasting betalen.

Alle gekheid op een stokje; het is natuurlijk bizar dat de samenleving (de belastingbetaler) eerst banken moet redden en deze banken vervolgens mee helpen aan allerlei belastingontwijkingen. Ook is de ontwijking van de rijke 1% olie op het vuur van onvrede van de overige 99%.

We lopen de kans een volkswoede op te wekken. Want het gaat al tijden niet goed met die 99%. Ook ons voorland Japan gaat nog steeds niet lekker. Zo doet de dollar-yen wat ik verwachtte en is bezig met de downflag. Iedereen die mijn columns leest weet dat ik de dollar-yen als indicator zie.

Grafiek valutapaar USD/JPY

 

De dollar-yen daalt dus en dat is een belangrijke indicator voor de aandelenmarkt. De yen beweegt vanuit het ontwinden van oude carry trades (op lage rente gestoelde leningsconstructies). Er worden door de Japanse overheid mega-interventies gepleegd maar die hebben totaal geen effect.

Het koersdoel is nu 105.

Een sterke yen zorgt voor slechtere concurrentie van Japanse bedrijven en dus verkoopsignalen in de aandelen. De Twindicator op de Nikkei geeft al verkoopsignalen.

Grafiek Japanse Nikkei 225 Index

 

De Amerikaanse economie is op heel veel vlakken aan het verslechteren, zo was er de afgelopen week de Pfizer Allergan-deal die afketste op belastingdruk. Een slecht verhaal voor toekomstige overnames.

Ook gaat het helemaal niet goed met toenemende schulden bij studenten, meer voedingsbonnen, meer schuld bij de overheid, hogere gezondheidskosten, et detera. Op Zerohedge las ik er een leuke column over met duidelijke plaatjes die meer zeggen dan duizend woorden.

De schulden nemen toe
Bron Zerohedge.

 

De euro-dollar is zoals verwacht sterk aan het worden en als de koers van dit valutapaar door de weerstand heen gaat, is het spreekwoordelijke hek van de dam.

Grafiek valutapaar EUR/USD

 

Hoewel de productie nog onverminderd voort draait, ging de olie afgelopen week op verminderde voorraden ineens hard omhoog. Nu verbaasde me de heftige positieve reactie, want we hebben eerder dit soort voorraadcijfers gezien en ook vraag ik me af wat tot de voorraden gerekend wordt.

Een tanker of olietrein telt waarschijnlijk niet mee. Maar hoe dan ook; olie draait naar een koopsignaal in de Twindicator en geeft daarmee een gemixt signaal.

Grafiek WTI-olieprijs

 

De point of figure-grafiek van de AEX geeft aan dat een verdere daling waarschijnlijk is.

Grafiek AEX Index

 

De AEX EB-indicator heeft een verkoopsignaal gegeven. En ook in de Twindicator hebben we verkoopsignalen.

Grafiek EB-indicator AEX Index

 

Ook op de Duitse DAX hebben we gewoon verkoopsignalen in de Twindicator.

Grafiek DAX Index

 

De Amerikaanse techindex, Nasdaq, geeft nog geen signalen die wijzen op een draai.

Grafiek Nasdaq Index

 

En ook de Dow Jones Index geeft nog geen officiële verkoopsignalen.

Grafiek Dow Jones Index

 

De EB-indicator op de Dow Jones Industrial Average geeft het eerste waarschuwingssignaal. Maar het is nog zeker geen verkoopsignaal.

Grafiek EB-indicator Dow Jones Index

 

Snel maar naar wat losse aandelen. Ik ben uit het mega-gehypte Tesla en ik kan bijna niet wachten op een verkoopsignaal.

Grafiek aandeel Tesla Motors

 

Ook mijn lievelingsshort Amazon heeft nog geen officieel signaal gegeven.

Grafiek aandeel Amazon

 

Theoretisch moet de biotechindex last hebben van het afketsen van de Pfizer-fusie, maar dat is niet te zien. Aan de andere kant deed de biotechsector niet mee aan de rally van februari en maart. Pas in april is de koers iets aan het herstellen. Officieel hebben we koopsignalen. Zelf durf ik ze niet te volgen.

Grafiek Biotech Index

 

In tegenstelling tot de biotechindex hebben de financials bijna allemaal verkoopsignalen. Citigroup heeft een verkoopsignaal.

Grafiek aandeel Citigroup

 

Ageas (oude Fortis) heeft ook een verkoopsignaal. Eerder gaf ik al aan dat ik niet geloofde in dit aandeel.

Grafiek aandeel Ageas

 

Het Duitse Allianz was ook al eerder een verkoopkandidaat een heeft recent ook officiële verkoopsignalen gegeven.

Grafiek aandeel Allianz

 

Op de langetermijngrafiek ziet u dat we mogelijk met een dubbele top te maken hebben en dat het dus nog veel verder omlaag kan. Ervan uitgaande dat de steunlijn niet houdt.

Langetermijngrafiek aandeel Allianz

 

Deutsche Bank is ook al een tijdje een verkoopsignaal.

Grafiek aandeel Deutsche Bank

 

Het Duitse Commerz is een soortgelijk verhaal.

Grafiek aandeel Commerzbank

 

En zelfs het kwalitatief goede InterActive Brokers heeft een verkoopsignaal

Grafiek aandeel InterActive Brokers

 

Kortom, bijna alle financiële waarden liggen slecht. Niet iets wat een rally aankondigt. Dan maar verder met Linkedin.

Het is u waarschijnlijk ontgaan maar in de weekgrafiek ziet u mooi hoe dramatisch de afgelopen tijd is geweest voor dit soort veel te dure aandelen. In vele webinars en columns heb ik er voor gewaarschuwd. Overigens is het aandeel nog steeds te duur.

Grafiek aandeel Linkedin

 

Facebook is ook te duur is in mijn ogen. We kregen vrijdag een verkoopsignaal dus kijk eens naar een turbo short of een andere manier om dit aandeel short te gaan.

Grafiek aandeel Facebook

 

Mijn lieveling First Solar heeft even bescherming nodig want de markt heeft zich tegen dit aandeel gekant. Op lange termijn blijft het een mooi aandeel maar op de korte termijn moeten we onszelf even beschermen.

Grafiek aandeel FirstSolar

 

Om vrolijk af te sluiten: chipproducent van de camera’s van Gopro, Ambarrella, heeft wel weer een koopsignaal gegeven. Voor de optimisten onder ons kan dit wellicht leuk zijn als koopkandidaat.

Grafiek aandeel Ambarella

 

Per saldo is de markt dus heel gevaarlijk aan het worden, maar nog niet echt aan het dalen. Wellicht zitten we in een soort oog van de storm en hebben we slechts een beetje windrichtingverandering nodig om in de ernstige problemen te komen. Ik vertrouw de markt niet en blijf spreekwoordelijk dicht bij huis.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 april 2016 10:31
    'De Amerikaanse economie is op heel veel vlakken aan het verslechteren, zo was er de afgelopen week de Pfizer Allergan-deal die afketste op belastingdruk. Een slecht verhaal voor toekomstige overnames'

    Waarom is dit slecht voor de Amerikaanse economie? Het is juist goed, zo blijft er meer belastinggeld in de VS. Eerst ben je tegen dit soort constructies en nu zou het de economie verslechteren. Je moet de beurs en de economie niet door elkaar halen, zijn twee verschillende dingen.
  2. Mr_Baldy 11 april 2016 10:31
    Ik deel je mening dat het erg gevaarlijk aan het worden is.
    Maar omdat het zo overduidelijk is zal er naar mijn idee nog niet een sterke daling komen op zeer korte termijn er ontbreekt nog een trigger, een echte grote daling komt bijna altijd op een moment dat je hem helemaal niet verwacht. Wat ik wel een teken aan de wand vind is dat afgelopen maanden de grootbanken massa uit de aandelen stappen en dit op zo een manier doen dat dit de koersen nog niet onderdruk zetten. Er ontstaat wel een duivels dilema. Niet in de markt zitten kost je op papier geld (bedankt belastingdienst), maar wanneer er een grote klap omlaag komt dan is deze 1,2% schade te overzien. een ander probleem is dat 10K kan je zo uit de markt onttrekken maar als het al over een paar 100K gaat dan wordt het al een stuk lastiger en loopt de schade snel op. verzekeren is ook erg duur op dit moment. waarmee of waarin ben je tegen woordig nog veilig, er wordt door ECB en IMF behoorlijk met vuur gespeeld en als kind leerde ik al snel, wie met vuur speelt brand vroeg of laat zijn vingers.
  3. knax63 11 april 2016 11:46
    de stijgingen is misschien alleen te verklaren door overschot aan geld op bankrekeningen .
    de fed en ecb dweilen met de kraan open en hun acties helpen niet sterk. vergelijk maar met 1937 a 1938 periode.
    de markt neemt vroeg of laat de macht over en dan is het hakken.
    en dat kan komende maanden al zijn of het kan wat langer duren.

    timing is moeilijkst deel.
  4. [verwijderd] 11 april 2016 12:22
    Je legt de vinger op de zere plek: belastingoptimalisatie oftewel belastingontwijking door de particulier kan niet meer(ontduiken is eigen aan de onderwereld). Geen wonder dat men heftig begint te morren. Belastingheffers kunnen belasting ontwijken en doen dat ook. Tja wat wil je? Ben benieuwd naar Deutsche Bank. Oostenrijkse - en Italiaanse banken rommelen als een naderende onweersbui, las ik. Op naar de volgende crisis?
  5. k2es 11 april 2016 14:10
    Nogal hypocriet dat men beweert dat alleen rijken belasting ontwijken, vele laagbetaalden doen dat op grote schaal, zij tanken b.v. niet in Nederland,maar gaan de grens over en tanken in Duitsland of België omdat daar iets goedkoper is en doen vaak ook boodschappen daar. Op deze manier betalen zij geen belasting erover in Nederland, maar een lagere in Duitsland of België. Eigenlijk is dat asociaal, want die laagbetaalden krijgen vaak wel huurtoeslag, ziektetoeslag, kindgebonden budget, sociale uitkeringen, vermindering onr.goedbelasting etc. etc. in Nederland, m.a.w. zij profiteern op grote schaal van het sociale stelsel in Nederland, maar betalen er zelf nauwelijks voor. Mensen die veel verdienen betalen wel veel belasting en profiteren niet of nauwelijks van het sociale stelsel omdat zij die subsidies niet krijgen.
  6. forum rang 6 andre68 11 april 2016 14:41
    quote:

    k2es schreef op 11 april 2016 14:10:

    Nogal hypocriet dat men beweert dat alleen rijken belasting ontwijken, vele laagbetaalden doen dat op grote schaal, zij tanken b.v. niet in Nederland,maar gaan de grens over en tanken in Duitsland of België omdat daar iets goedkoper is en doen vaak ook boodschappen daar. Op deze manier betalen zij geen belasting erover in Nederland, maar een lagere in Duitsland of België. Eigenlijk is dat asociaal, want die laagbetaalden krijgen vaak wel huurtoeslag, ziektetoeslag, kindgebonden budget, sociale uitkeringen, vermindering onr.goedbelasting etc. etc. in Nederland, m.a.w. zij profiteern op grote schaal van het sociale stelsel in Nederland, maar betalen er zelf nauwelijks voor. Mensen die veel verdienen betalen wel veel belasting en profiteren niet of nauwelijks van het sociale stelsel omdat zij die subsidies niet krijgen.
    Tjongejonge wat een ge....
    Het tanken en boodschappen doen door laagbetaalden vlak over de grens. Wat een slecht voorbeeld.
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 11 april 2016 15:25
    Cees houdt vol en zal vast een keer gelijk krijgen :-)

    "zo was er de afgelopen week de Pfizer Allergan-deal die afketste op belastingdruk.", deze deal ketste juist af omdat hij alleen opgetuigd was om gebruik te maken fiscale voordelen. Hoofkantoor zou in Ierland komen, terwijl de business gewoon in USA blijft, een waardeloze fusie die door Obama terecht afgefikt is.
  8. forum rang 7 rene l 11 april 2016 16:40
    Eens zal het moment inderdaad komen dat algeheel Europa naar de filistijnen gaat omdat we financieel compleet uitgehold worden.
    Wat hebben we toch aangehaald, een koe met een schaap laten paren is tenslotte ook een kansloze missie, Nederland is gekke Henkie.

    Nu is het nog even feest en deze zomer staan er de nodige heftige evenementen op de agenda, het kan gewoon niet goed aan.
    Kijk ook maar eens wie er aan de tafel schuiven bij de a.s. Bilderbergconferentie, oei, oei, oei, allemaal leden die Europa de wil op willen leggen van de Yanks.
    De Canadezen komen met het voorgerecht CETA, ze worden ook aangestuurd vanuit de VS.
    Daarna krijgen we het hoofdgerecht TTIP met een sausje van Roundup.
    Onkruid vergaat niet, bij ons komen straks lichtgevende haren uit de porieen.

    Ik kijk ook maar eens om me heen en zie dat het gewoon niet goed gaat.
    Het gaat toch fantastisch op de arbeidsmarkt volgens zeggen, niemand krijgt echter bijna meer een vast contract en velen zullen de rest van hun leven van baantje naar baantje lopen tegen het minimumloon.
    De rijken worden rijker en rijker, Jan Modaal de vroegere hoeksteen van onze economie heeft straks geen cent meer te makken.
    Ze schotelen ons in Den Haag gewoon een worst voor.

    Jonge pubers weten niet beter, ze denken werkelijk dat wanneer ze geld nodig hebben ze het gewoon gratis uit de muur kunnen halen.
    Studenten met studieschulden, de Pechtold generatie, leen je rijk, de vakkenvulgeneratie moet 2 uur bijklussen voor een trendy kop koffie of een Hamburgermenu.

    Het gaat prima met de woningmarkt bij ons richting het Oosten.
    Typisch wat ik van een makelaar hoor, vorig jaar deze tijd deed hij een nieuwbouwproject in de verkoop met een 20-tal woningen zo tussen de 190 en de 230k, niks mis mee, geheel onderhoudsvrij en leuk gelegen.
    Vorig jaar zomer waren ze allemaal onder optie, nu is er zo'n 20% nog steeds niet verkocht.
    Daarnaast worden andere afgebouwde nieuwbouwwoningen al onder de prijs v.o.n. aangeboden.

    Waarom staan er wel rijen jongeren bij ons ingeschreven voor een huurwoning van 750 Euro en kopen ze deze woningen niet waarbij ze op maandbasis netto zelfs minder dan 500 Euro kwijt zijn?

    Tsja, de asielzoekers, ik mag er weinig meer over zeggen.
    Reken er maar op dat we volledig overlopen zullen worden door deze lieden.
    Ze willen onze huizen, gezinshereniging, gratis geld, gratis zorg en weet ik wat meer.
    Wat juist het overgrote deel niet wil is werken, onze taal leren, integreren, en zich aanpassen aan onze normen en waarden.
    En wat te denken van de veiligheid en wat dit allemaal kost.
    En reken er maar op dat het neefje van Ab is Lam binnenkort ergens bij ons zijn bomgordel af zal laten gaan.

    Mensen zijn naief, ze denken dat Nederland een grote geldboom heeft, helaas, het geld zal t.z.t. gewoon op zijn en er zal noodgedwongen fors gesneden worden in de AOW.
    De zorg zal daarnaast onbetaalbaar worden.
    Nu zijn de spaarrentes al tot nul gedecimeerd door de zwakkere Eurobroeders.
    Op de markt is je Gulden een Daalder waard.

    Je ziet het ook als je langs restaurants fietst, er zitten voornamelijk ouderen, hun hebben nog geld.

    Ons rariteitenkabinet maakt alles kapot, ze hebben door de jaren heen heel veel verziekt met vele domme plannen en ons land leeg laten roven.
    Voor hun is het geen probleem, ze leven voor Brussel.

    Ons doodvonnis is getekend als we als burgers niet snel in verzet komen.

    Nog een geheime tip, werk zelf aan je eigen pensioen, en wie schrijft, die blijft.
  9. [verwijderd] 11 april 2016 17:41
    Het hart van de tegenwoordige economie is een grootstedelijke. Daar trekken jongeren met talent naar toe. Daar wil men wonen, daar zijn interessante woonmilieus en daar is ook werk voor hoogopgeleide mensen.
    Amsterdam: woningprijzen in een jaar +20%, onbetaalbaar voor velen en de rest wordt direct verkocht en in de huur voor AirBnb.
    Het platteland zal verder verpauperen, de kanslozen blijven achter, elkaar kapot concurrerend met knip-en trimsalons.
    Gebieden met een bijzondere natuurwaarden krijgen kansen, maar de grauwe middelmaat zal overal verdwijnen.

  10. [verwijderd] 11 april 2016 18:36
    Tja als het dan helemaal anders moet...misschien is het iets om ieder kindje dat 18 jaar wordt, één miljoen eurootjes te geven? Van overheidswege.

    Daarmee moeten ze kiezen hoe ze het leven inrichten. Er is immers ook weinig werk, want dat wordt overgenomen door robots straks. Daarnaast zijn er zelf rijdende auto's, noem maar op.

    Van dat miljoen kunnen ze dan zelf studeren, of kiezen voor koop~ of huurhuis, gaan beleggen misschien, en voor hun pensioen iets bewaren?

    Als ze ouders hadden die niet goed geslaagd zijn, maakt dat op die manier, niets uit. Kinderen kunnen dan echt helemaal voor zichzelf kiezen. Wie 30 is, heeft dan iets, of niets, of meer, of minder. Maar wel echt eerlijk 'zelf gedaan'.

    Want...zelfs zij die gehandicapt raken tijdens studie, of chronisch ziek worden, of noem maar op...hebben dan het geld waar ze direct op kunnen terugvallen.
    Niks geen gedoe met ingewikkeld papierwerk dat PGB heet en niet op tijd kan worden betaald en noem het allemaal maar op. Scheelt enorme bergen administratie ;P

    Erfrecht kan dan ook op de schop: alles gaat bij iemands overlijden gewoon naar vadertje Staat.

    Die keus zouden we dan nu met z'n allen moeten maken.
    Maar ja...wie zou dáár nou vóór zijn...?
    Al die zelfstandige mensen....die je daarvan krijgt....


    :D
  11. A_E_Niks 11 april 2016 20:40
    Goed met de economie?

    -gaan de belastingen omlaag?
    -krijgen wij meer sociale zekerheden?
    -gaat de aow leeftijd omlaag?
    -waarom moet ik meer pensioenpremie betalen en kan ik pas steeds later daarvan genieten (het zou andersom moeten..)
    -als je 45/55 jaar bent loopt de arbeidsmarkt dan om jou te schreeuwen voor werk?
    -jongeren komen lastiger aan het werk omdat de ouderen langer door moeten werken.....
    -negatieve rente over je spaargeld...
    ('t gaat zo goed met de economie:)

    ECB....BANKEN....GRATIS GELD....NEP DATA.....dat is de economie.

    Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald het wel....

    Het is wachten op de druppel die de emmer doet overlopen.

  12. Maan Arkenbosch 11 april 2016 21:13
    Het fiscale incassering-vermogen van de bevolking is bereikt.Daarom zal de drukpers uit de middelpunt vliedende kracht slingeren.Dus vanaf mei op goud/zilver/edelmetalen letten.Digitaal invoeren van geld=legale overheids (belasting) diefstal (en geen banken runs meer). Of uitwijken naar contante Yen?,$?, Renminbi?, zilveren en gouden munten, Etc.? Dus een nieuw zwart geld circuit? De huidige politiek is uitgeteld via opkomst extreme partijen en referendums. Hoe lang blijft de beurs nog omhoog gaan met het uitgeven via de Dracpers, van op te kopen bedrijf obligaties om hiervoor eigen aandelen op te kopen en de koers kunstmatig op te stuwen? Straks bij hogere rente, deze obligaties weer terugkopen? met uitgifte nieuwe (oude) aandelen?Gaat Merkel de zuidelijke E.U. schulden met Griekenland voorop doorstrepen? Wordt Japan de lont in het financiële kruitvat? Dat zijn allemaal goede ingrediënten voor Brexit! Ook het kunstmatig omlaag brengen van het Pond, kan de stemming niet wijzigen.Hebben de profetische bloed-manen’ van 2014-2015 dan toch een voorspellende betekenis?
  13. [verwijderd] 11 april 2016 22:12
    [quote alias=k2es id=9287529 date=201604111410]
    Nogal hypocriet dat men beweert dat alleen rijken belasting ontwijken, vele laagbetaalden doen dat op grote schaal, zij tanken b.v. niet in Nederland,maar gaan de grens over en tanken in Duitsland of België omdat daar iets goedkoper is en doen vaak ook boodschappen daar. Op deze manier betalen zij geen belasting erover in Nederland, maar een lagere in Duitsland of België. Eigenlijk is dat asociaal, want die laagbetaalden krijgen vaak wel huurtoeslag, ziektetoeslag, kindgebonden budget, sociale uitkeringen, vermindering onr.goedbelasting etc. etc. in Nederland, m.a.w. zij profiteern op grote schaal van het sociale stelsel in Nederland, maar betalen er zelf nauwelijks voor. Mensen die veel verdienen betalen wel veel belasting en profiteren niet of nauwelijks van het sociale stelsel omdat zij die subsidies niet krijgen.
    [/quote

    je 'betoog' getuigt werkelijk van een onvoorstelbare, zeer extreme simpelheid.
  14. [verwijderd] 11 april 2016 22:46
    timing grotere crash niet tedoen,je kunt hoogstens je posities verminderen en mandje edelmetalen aanschaffen.

    Beter safe cash dan iedere keer verliezen met verkeerd gegokte short posities.

    Zeer veel is overgewaardeerd maar gelijk hebben en gelijk krijgen ......

    En dan later,hoelang t ook duurt,na grotere daling weer met je achter de hand gehouden cash mooie fondsen oppakken.

    Zo heeft een ieder zn eigen strategie natuurlijk.
  15. [verwijderd] 11 april 2016 23:37
    Een zeer leeswaardig deskundig “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” artikel!

    Het zou dan ook voor de verandering eens moeten kunnen dat de immer (te) zwaar depressieve beren voor een voor iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone aanvaardbaar te noemen termijn al dan niet in het oog van een storm met hun vette vingers bijvoorbeeld van First Solar afblijven!

    Marcel Tak,

    en uiteraard niet het populistisch populaire opgewonden standje met een te kort lontje de vast niet goed magnaat Trump die binnen de kortste keren als Almachtig stamhoofd van de wereld ondanks deskundige adviezen om eerst tot 10 te tellen als chief commander van de verreweg sterkste politieagent van de wereld met de verreweg grootste al dan niet geheime toys voor de boys en girls van het geheime Pentagon in ze War On Terror op het knopje van de atoombommen drukt,

    en dan ook iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone het verder al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met agreements to disagree kan schudden,

    for president!
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links