Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit zijn de winnaars van de Slimste Belegger 2015

Dit zijn de winnaars van de Slimste Belegger 2015

De winnaar van de Slimste Belegger 2015 is bekend; de heer Hegge uit het Groningse Leens. Hij behaalde een rendement van maar liefst 117,09% en hij wint daarmee de hoofdprijs van 5000 euro. Wij belden even met meneer Hegge om hem te feliciteren met zijn prijs.

Volgens Hegge had hij vanaf het begin al een goede slag geslagen. “Omdat het in augustus zo slecht ging, verwachtte ik dat het wel weer goed zou komen. Oktober staat bekend als een slechte maand, maar ik dacht dat het dit jaar weleens kon meevallen.”

Positief

De Groninger had zijn portefeuille daarom positief ingericht, met geen enkele shortpositie. “Ik heb ingezet op goud en zilver, en ik was long op de AEX en de Chinese beurs. Omdat ik verwachtte dat goud iets zou stijgen, zocht ik naar een aandeel dat in goud deed. Ik kwam uit op Freeport-McMoRan, een groot Amerikaans goudmijnbedrijf. Verder dacht ik dat het met de AEX ook wel weer goed zou komen en dat China weer zou aantrekken. Is het vakmanschap? Ik denk dat je ook wel een beetje geluk nodig hebt.”

Wat gaat de heer Hegge met de 5000 euro doen? “Ik ga eerst mijn kinderen en kleinkinderen trakteren. Verder stop ik het weer in mijn eigen beleggingsportefeuille. Mijn hoofdaandeel is Royal Dutch Shell; in mijn opzicht is dat nog altijd de beste keus. Maar liefst 70% van mijn aandelenportefeuille bestaat uit Shell. Ik blijf gewoon zitten. Soms profiteer ik van de koerswinst en anders is daar altijd het mooie dividend.”

Resultaten

Hoe hebben de deelnemers van de Slimste Belegger het dit jaar gedaan? Hier onder vindt u de top 10 van de Slimste Belegger van 2015. Naast nummer 1 worden ook de nummers 2 en 3 beloond met mooie prijzen.

Interessant om te zien is dat de beleggers met gemiddeld het hoogste rendement uit Flevoland kwamen. Daarachter volgt Groningen, dat natuurlijk voor een deel te danken is aan het enorm hoge rendement van 117,09% van de heer Leens. 

Wat betreft politieke voorkeur; SGP-stemmers hebben gemiddeld het hoogste rendement behaald, gevolgd door PvdA en CDA. Opvallend veel VVD-stemmers deden mee, maar ook heeft een groot deel van de spelers ervoor gekozen de politieke voorkeur niet aan te geven.

Last but not least: hoe hebben de coaches gepresteerd? Hieronder vindt u een overzicht:


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 31 mei Profiteren van de grondstoffenrally en nog 5 andere interessante masterclasses
  2. 24 mei Nvidia mania, Shell en een koopwaardige smallcap 7
  3. 20 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 oktober 2015 17:08
    Slimste belegger? Eerder de gelukkigste gokker. Een drie maands horizon met wat grote macro-bets heeft niks met beleggen te maken.

    Gesponsord door de banken die graag de sukkels veel transactiekosten zien maken. Lekker schuiven met je portefeuille.

    De echte slimme belegger zit als jaren buy and hold in kwaliteit als Novo Nordisk, Roche, Apple, etc..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links