Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF wijst op liquiditeitsgevaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 oktober 2015 23:02
    quote:

    yieldcurve schreef op 15 oktober 2015 15:08:

    Kan mij iemand uitleggen bij wie die "slechte schulden" zitten en wat deze inhouden?
    Volgens het IMF gaat het om bankkredieten aan bedrijven en particulieren in met name Zuid-, Oost- en Zuidoost-Europa. Omvang zo'n € 1 biljoen.

    Ik vraag me af of banken na afschrijving en versteviging van het kapitaal veel meer krediet gaan verlenen. Banken hebben met strenger toezicht te maken en zijn voorzichtiger geworden, dit lijkt mij blijvend en gewenst. Misschien dat de banken iets meer krediet zullen verlenen, maar alternatieve financiers zullen nodig blijven.

    Lijkt me dat de overheidsschulden in Europa ook veel te hoog zijn. Met de kunstmatig lage rente worden ze beter betaalbaar, maar dit is geen goede oplossing. Uiteindelijk zullen ook deze schulden moeten worden verlaagd. Zeker gezien de demografische ontwikkeling (nee, de vluchtelingen zijn hiervoor geen goede remedie). Kunnen de overheden niet wettelijk verplicht worden om een sluitende begroting te overleggen en de schuld te verlagen? Het S&G pact is veel te flexibel.
  2. knax63 16 oktober 2015 10:19
    vele bedrijven kopen hun eigen aandelen op met het geld waar ze geen raad mee weten. goed voorbeeld is apple die heeft veel ingekocht.
    ik dek zelf dat de meeste schulden bij de overheden zitten niet zo zeer bij bedrijven en prive, uitzondering zijn de hypotheek schulden die zijn in Nederland veel hoger als elders in de wereld ivm de aftrek hier. De rente op schulden afschaffen maar wel nominale bedrag terug betalen. Er moet een grote schulden plan komen en overheden moeten verboden worden om nog meer schulden te maken. Ze moeten net as ieder ander beperkt worden in het maken van schulden.
  3. [verwijderd] 16 oktober 2015 11:54
    Eens met de strekking van het artikel;
    Dit hele beleid heeft eenzijdig beleggersgedrag aangejaagd. Men zet grosso modo in op de zelfde paarden. Als we -bij paniek- willen afwikkelen, blijkt de deur te klein te zijn.

    Hoe langer expansionair beleid het piramidespel blijft aanvuren, hoe groter de prijs gaat zijn die iedereen moet betalen -of mensen nou betrokken zijn in de financiële markten of niet.

  4. Maan Arkenbosch 17 oktober 2015 20:41
    N.m.m. is Japan de lont in het Kruidvat. Het huidige tomeloze gelddrukken is synoniem met de toestand in 1930, toen Japan ook de economie aanzwengelde met de drukpers. Dat werd een ramp door daarna de galopperende inflatie, waarna extreem bezuinigd werd. De buitenlandse (koloniale) machten waren de boosdoeners en de verschrikkelijke afloop kennen wij. Thans heeft Japan een schuld van 250% van het BNP. De banken houden 10 maal de overheids tittels aan in verhouding tot hun eigen vermogen De pensioenfondsen zijn netto verkopers van schuldpapier en de vergrijzende bevolking, welke voordien de staats obligaties afnam gaat ontsparen. Zodra de grondstoffenprijzen gaan stijgen en de inflatie dwingt tot rente verhoging, is het feest uit. Dan zijn de financiering kosten niet meer op te brengen en slokken de belasting inkomsten op. In 1941 was de U.S.A. het corpus delicti. Wordt dat toekomstig China met zijn kunstmatige eilandjes in de Chinese Zuidzee??
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links