Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordinair binair

Ordinair binair

 

Lezersvraag van de week: Op nl-carrierebulletin.com staan interviews met alleenstaande moeders die maandelijks 6.000 euro bijverdienen met handel in binaire opties. Wat moet ik hiervan vinden?

U ziet het hierboven, geldjournaliste Erica Verdegaal heeft ook al een binaire optievraag in de mail en ik ook. Voor de goede orde, binair is een duur woord voor een ordinair product. Erica legt het al klip en klaar uit:

Een binaire optie is een alles- of niets-contract. Je gokt ermee op de stijging of daling van een beurskoers, aandelenindex of wisselkoers. Dit alles op de zeer korte termijn. Sandra voorspelt bijvoorbeeld dat de beurskoers van Facebook het komend uur gaat stijgen.

Daar zet ze 100 euro op. Gokt ze goed, dan verdient ze 180 euro. Gokt ze fout, dan is ze 100 euro kwijt. Binair speculeren is simpeler dan het bedienen van een afwasmachine: Je registreert je op een handelsplatform, stort een paar honderd euro op je geldaccount, en hup, gokken maar.

Beleggen, handelen, speculeren of gokken?

Inderdaad, gewoon hoger-lager, kop of munt of petje-op of petje-af. Meer is het niet. Omstreden is het ook. De AFM wil de producten uit de beleggingssfeer en in die van de gokwereld. Doen we niet, meent de rechter echter. Zie ook Erica's stuk hierover. Ander leest u mijn stukje van een week geleden nog eens.

Dat is deze: Beleggen, handelen, speculeren of gokken? Wat is wat? Persoonlijk vind ik dat de financiële industrie in Nederland zelf met zulke labels moet komen op producten, want de verwarring is groot. Gewone mensen die denken dat ze keurig netjes aan beleggen zijn, zitten te gokken met risico's waar ze geen benul van hebben.

Dit krijgt de industrie eens terug in haar gezicht bij een volgende bearmarket of krach, als de studio's bij Radar en Kassa! weer tjokvol gedupeerde beleggers zitten die hun geld kwijt zijn. Beste banken. brokers, aanbieders en adviseurs: u weet wie het altijd gedaan hebben in deze programma's en de schuld krijgen.

"2640 euro per maand"

Over naar de brief die ik kreeg. Voor de goede orde, mail is bij mij altijd vertrouwelijk. Ik gebruik graag brieven in mijn stukjes als het zo uitkomt, maar ik vermeld nooit namen. Gaat ie:

Vorige week heb je een column geschreven waarin je o.a binaire opties noemt als het ultieme gokken. Sinds de introductie van die dingen in Nederland in 2012 handel ik erin en sinds september 2014 dagelijks. Al handelend merkte ik een bepaald patroon op en heb daar een strategie op ontwikkeld. Deze strategie bleek te werken.

De wereld van binaire opties is vol van schimmige (buitenlandse) partijen. Toen deze constateerde dat er op mijn account geld verdient werd, blokkeren ze simpelweg je rekening onder het mom van "risk management". Er is een NL aanbieder met die recent een AFM (gedoog) vergunning heeft gekregen. Deze partij probeert in ieder geval serieus over te komen en hun betalingen zijn buitengewoon correct.

Sinds september 2014 tot nu is mijn minste maand euro 760,-- geweest en mijn beste euro 5500,--. Gemiddeld kom ik op euro 2640,-- per maand. Een prima inkomen voor de gemiddelde burger. En zonder veel risico. Je moet er wel tijd in stoppen (tussen 10:00 en 17:00 handel ik).

Er is dus een manier om het gok-element uit deze opties te halen, mits met een strategie en bij een (min of meer) serieuze aanbieder. Mocht je het intressant vinden om mijn trades in te zien of om verder te bomen over deze opties, dan zou ik dat leuk vinden.

Hefboom -en gokproductenaffaire?

Er zit nogal wat in deze brief en ik heb dan ook gebeld. Leuk gesprek! Puntsgewijs vertel ik nu wat ik allemaal vind en ik heb met de schrijver afgesproken dat als hij het allemaal vreselijk vindt wat ik tik, hij het laatste woord krijgt:

  • Een strategie die werkt. Right. Daar zijn sinds de beurs ontstond heel wat van voorbij gekomen. Er bleek er niet één altijd te werken. Meneer doet dit sinds september vorig jaar en eens komt er een markt waarin zijn trucje niet meer werkt. Er is géén heilige graal op de beurs! Knoop dat in uw oren
  • Ik weet niet wat er allemaal zin en onzin is en bemoei me er niet mee, maar inderdaad: er komen de gekste verhalen voorbij van binaire optiepartijen, waarbij zelden het belang van de klant voorop staat, zeg maar
  • Meneer bood mij zijn excels aan met zijn trades, maar ik geloof op zijn blauwe ogen dat hij knaken verdient met die dingen. waarom ook niet? Niettemin is bij 80% winst en 100% verlies per trade het duidelijk wie uiteindelijk aan het langste en kortste eind trekken
  • De opmerking En zonder veel risico is wat mij betreft dan ook uit den boze. Lieve hemel, deze heb ik zelf nog niet eens bedacht. Zijn er echt mensen die denken dat als het gros van de trades in hun richting komt, het risico dús laag is?! #ohohoh

Zoals gezegd, ik heb met deze meneer gebeld en hij handelt en belegt al heel lang en weet echt echt wel waarrmee hij bezig is. En ook wat zijn risico's zijn! Hij vindt het gewoon leuk, verdient er wat mee en wat is er dan op tegen? Helemaal niks, maar ik ben het geheel met de AFM eens: noem handelen met binaire opties geen beleggen!

Het woord is aan jullie industrie: of willen jullie na Legio Lease, woekerspolissen, tophypotheken, rentedervivaten et cetera straks ook een hefboom -en gokproductenaffaire?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 10 juni 2015 17:42
    ok AJK en nu zijn gegevens bewaren en volgend jaar weer even bellen met de vraag hoe het gaat.
    Want van de 1000 mensen die het proberen zal er altijd wel 1 tussen zitten die gewoon geluk heeft.
    Maar mensen zullen het niet geloven. Mijn eerste reactie is ook: Goh, hem is het wel gelukt. Hij kan het echt.

    Ik heb het met poker ook regelmatig gezien. Mensen die 1 of zelfs 2/3 jaar goed verdienen met het spelletje (wat itt binaire opties geen gokken is) en daarna alsnog falen en niet meer terugkomen van hun verliesreeks.

    En laat hem maar eens uitrekenen wat zijn winst zou zijn als hij gewoon in futures zou handelen. Durf te wedden een veelvoud van wat ie nu verdient :-)
  2. [verwijderd] 10 juni 2015 17:42
    Met een 50/50 uitkomst bij een statische 100/80 risk-reward moet je toch wel een verdomd interessante strategie hebben om op lange termijn winstgevend te zijn en geen statistische uitzondering te wezen. Dus ik ben reuze benieuwd naar de strategie van de inzender! Mocht deze strategie daadwerkelijk bestaan en een grote groep past deze toe, is het snel einde oefening van de binaire optie aanbieder, aangezien je tegen het huis handelt. Of mis ik iets? (statistiek was nooit m'n beste vak)

    Daarbij vraag ik me af of deze persoon er niet verstandiger aan doet om deze strategie met andere (echte ;-)) financiële producten uit te voeren om de risk/reward verhouding te maximaliseren en/of flexibeler toe te passen. Edit: zoals het voorbeeld van futures in bovenstaande reactie :-)
  3. [verwijderd] 10 juni 2015 18:04
    Binaire opties beschouw ik ver onder de voedselketen in de beleggingswereld. Sterker, ik vind het een hatelijk product en elke verwarring met 'echt beleggen' moet vermeden worden.

    Wellicht zit ik te veel op Torrent sites, maar ik word schijtziek van die binaire optie aanbieders, die beginnelingen trachten te ronselen. Verschillende vrienden van mij dachten te beleggen, maar zaten aan die verziekte binaire opties. Natuurlijk hebben ze alles verloren en hierdoor vertroebeld de opinie dat al het beleggen gokken is.

    Ik geef toe dat traden meer het karakter van gokken draagt (helemaal in dit beursklimaat). Maar een investeerder (lees belegger) die een goede waarde-analyse weet te maken, zijn huiswerk doet en bij de les blijft is zeker geen gemiddelde casinoklant. Ik neem aan dat de meer ervaren IEX lezer weet dat markten oscilleren en koersdoelen niet in 1 streep behaald worden.

    Deze haat komt van diep en ik voel me beledigd dat dit product binnen het beleggersrepertoire valt.
  4. [verwijderd] 10 juni 2015 19:48
    quote:

    !@#$!@! schreef op 10 juni 2015 17:42:

    ok AJK en nu zijn gegevens bewaren en volgend jaar weer even bellen met de vraag hoe het gaat.
    Want van de 1000 mensen die het proberen zal er altijd wel 1 tussen zitten die gewoon geluk heeft.
    Maar mensen zullen het niet geloven. Mijn eerste reactie is ook: Goh, hem is het wel gelukt. Hij kan het echt.

    Ik heb het met poker ook regelmatig gezien. Mensen die 1 of zelfs 2/3 jaar goed verdienen met het spelletje (wat itt binaire opties geen gokken is) en daarna alsnog falen en niet meer terugkomen van hun verliesreeks.

    En laat hem maar eens uitrekenen wat zijn winst zou zijn als hij gewoon in futures zou handelen. Durf te wedden een veelvoud van wat ie nu verdient :-)
    De inzet met gewone futures is vele malen hoger, en het risico navenant. Met de binaire opties van deze broker is de inzet max euro 100,-- per 10 minuten. Ik werk per dag niet meer dan met euro 250 a 500,--
    Niet iedereen is geschikt of heeft het vermogen om met echte futures te werken. Bovendien is het met mijn strategie niet nodig om een visie te hebben en heb je nooit overnight posities. En dat slaapt merakels best.
  5. Geldw0lf 10 juni 2015 20:19
    Er wordt de suggestie gewekt dat de kan op stijgen of dalen 50 procent is. maar is dat wel zo? Als je belegd met de trend is de kans op voortzetting van die trend hoog maar het risico of rendement als deze niet voortzet ook hoog. Kwestie dus van kans x rendement. Bij binair gokken ziet de factor rendement er heel anders uit.
    Dus bijvoorbeeld:
    70% kans op voortzetting trend x 100% rendement
    30% kans op correctie trend x -80% rendement

    Ik heb het niet geprobeerd, maar iemand die goed is in technische analyse zou hier toch zijn voordeel uit moeten kunnen halen lijkt mij.
  6. [verwijderd] 10 juni 2015 20:53
    @W.F. Hermans: dank voor de reactie. 3500 trades vanaf september, dat is nogal wat (15-20 per dag?). Kun je hier misschien een klein tipje van de sluier oplichten, wat zijn de kernpunten van je strategie? Bij dergelijke odds hoeft volgens mij de aanbieder de boel niet eens dicht te timmeren.

    @Geldw0lf: Met kansberekening & TA zou je voortzetting van de trend weliswaar kunnen bepalen, maar koersen blijven binair (omhoog of omlaag, 50/50) bewegen vanaf een bepaald punt in de tijd. Technische tools gebruik ik persoonlijk om de risk/reward te verbeteren, dmv kortere SL's en daardoor relatief ruime takeprofits. Neem bijvoorbeeld entries rond 61,8% Fibonacci retracements.
  7. Eddy the Eagle 10 juni 2015 21:29
    quote:

    Steven O. schreef op 10 juni 2015 18:04:

    Binaire opties beschouw ik ver onder de voedselketen in de beleggingswereld. Sterker, ik vind het een hatelijk product en elke verwarring met 'echt beleggen' moet vermeden worden.

    Wellicht zit ik te veel op Torrent sites, maar ik word schijtziek van die binaire optie aanbieders, die beginnelingen trachten te ronselen. Verschillende vrienden van mij dachten te beleggen, maar zaten aan die verziekte binaire opties. Natuurlijk hebben ze alles verloren en hierdoor vertroebeld de opinie dat al het beleggen gokken is.

    Ik geef toe dat traden meer het karakter van gokken draagt (helemaal in dit beursklimaat). Maar een investeerder (lees belegger) die een goede waarde-analyse weet te maken, zijn huiswerk doet en bij de les blijft is zeker geen gemiddelde casinoklant. Ik neem aan dat de meer ervaren IEX lezer weet dat markten oscilleren en koersdoelen niet in 1 streep behaald worden.

    Deze haat komt van diep en ik voel me beledigd dat dit product binnen het beleggersrepertoire valt.
    Het is een legaal product, dus ik snap eerlijk gezegd het woord "haat" niet zo goed. Gesecuriseerde hypotheken waren/zijn ook legale producten, welke aanzienlijk meer schade hebben berokkend. Niet alleen aan direct betrokkenen, maar zo'n beetje de hele wereld heeft daar van mee mogen "profiteren". Als belegger heb je in ieder geval nog zelf de keuze welke instrumenten je wenst te gebruiken...
  8. [verwijderd] 11 juni 2015 09:22
    @W.F Hermans: Jammer dat je hier geen verdere toelichting kunt geven zodat de lezers van IEX jouw verhaal enigszins kunnen verifiëren. Nu blijft het bij vage claims die overeenkomen met de reclame-uitingen van de aanbieders van binaire opties (inclusief de schijn van hengelen naar mailadressen).

    Succes met je strategie en hopelijk lukt het je ook in de toekomst om de odds te verslaan!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links