Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hagemeyer & Unilever

Frank van Dongen is op vakantie. Gelukkig is zijn broer Ronald net zo goed thuis is in de technische analyse.

Hagemeyer
De koers van Hagemeyer (nieuws, forum, research is al vanaf maart aan een flinke opmars bezig. Sterker nog, de koers is ruim verdubbeld!

Maar helaas zijn er maar weinig particuliere beleggers die de rit omhoog hebben meegemaakt, want na het debacle met handelshuis Ceteco is het zeer stil rondom HGM. 
 
 
Als we de grafiek gaan bekijken zien we dat er aan de recente koersrally wel eens een einde kan komen, althans voorlopig.
 
Een van de belangrijkste indicatoren is de Relative Strength Index (RSI) en deze indicator geeft vaak de " kracht " van een trend weer. Nu zien we in de grafiek dat de koers hogere toppen maakt terwijl de RSI telkens lagere toppen maakt.
 
Dit noemen we ook wel negatieve divergentie en kan betekenen dat er een correctie op komst is. Ook ligt de koers momenteel op de trendlijn en als deze breekt kan de koers wederom een 50 % "retracement" gaan maken.
 
Dit betekent dat de koers zou kunnen dalen tot een niveau van 25 euro. Dat is vrij fors en geeft dus leuke kansen om met een paar puts goed te verdienen!
 
Maar, let wel. We gaan pas short als de trendlijn echt gebroken is en de koers ook onder de trendlijn sluit!
 
Voor komende dagen hou ik persoonlijk een koers van onder de 31,50 euro aan als signaal voor shortposities.
 
Unilever
Unilever (nieuws, forum, research is momenteel een van de weinige grafieken waar ik nog wel wat koerspotentie naar boven zie.
 
 
Na een sterke stijging is de koers nu aan het consolideren en vaak betekent dat de trend die ingezet is zich zal vervolgen. Dit worden ook wel Vlag en Driehoeksformaties genoemd.
 
Als de koers door de grens van 55 euro gaat is de kans groot dat we doorlopen naar de 62,50 euro. We moeten er echter ook rekening mee houden dat de koers naar beneden toe kan uitbreken en daarom moeten we ook een ondergrens vaststellen waar we onze longposities afbouwen.
 
In dit geval nemen we als stop-loss 51,40 euro, net iets onder de bodem van de laagste koers uit het consolidatiekanaal.
 
Dus: We kopen calls en deze verkopen we weer als de koers onder 51,40 of boven de 59 euro komt.
 

Ronald's blikveld
Gaat KPN (nieuws, forum, research nu eindelijk eens een bodem maken?  Zakt de AEX index nu dan door de trendlijn die nog steeds in tact is maar erg stijl is? Wat kunnen we verwachten van Van der Moolen (nieuws, forum) ?
 
De omzetten in VDM zijn de laatste weken erg groot en 24 augustus komt de onderneming met de cijfers. Let wel, de koers/winst verhouding ligt vergeleken met LaBranche op de helft en ook deze laatstgenoemde ligt volop in de belangstelling in New York.
 
Wat gaat de koers van ING (nieuws, forum, research doen?
De grafiek lijkt wel wat op de grafiek van Hagemeyer en de uptrend zou dus kunnen breken.
 
Wat gaat er deze week met de olieprijs gebeuren?
Met deze hoge olieprijzen komt er toch wel wat meer inflatie en dat kan wat druk op de koersen geven en met name Royal Dutch.
 

Ronald van Dongen is (net als bij zijn broer Frank), het pseudoniem van een bekende Amsterdamse handelaar. De Van Dongens schrijven hun columns op persoonlijke titel. Ronald handelt voor zijn werkgever in diverse financiële producten, en deze posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op info@iex.nl.


Ronald van Dongen, de virtuele tweelingbroer van Frank van Dongen (Cees Smit), is het pseudoniem van de Amsterdamse beurshandelaar Gerard Kaldewaaij. De Van Dongens schrijven hun columns op persoonlijke titel. Kaldewaaij werkt onder andere voor Today's Beheer in Spanje en voert het dagelijkse beheer over het Care Fund. Hij handelt in diverse financiële producten; de posities die hij inneemt kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Ronald van Dongen

Ronald van Dongen, de virtuele tweelingbroer van columnist Frank van Dongen, is het pseudoniem van de Amsterdamse beurshandelaar Gerard Kaldewaaij. Kaldewaaij werkt onder andere voor Today's Beheer in Spanje en voert het dagelijkse beheer over het Care Fund.

Meer over Ronald van Dongen

Recente artikelen van Ronald van Dongen

  1. aug '12 Oil vs Oil 1
  2. aug '00 De kracht van technische analyse
  3. aug '00 Hagemeyer & Unilever

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links