Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: het jaar is rond

Voorbeurs: het jaar is rond

363, 364, 365! Ja hoor, klopt precies.

Nee, dat is niet de futurestand van de AEX vanmorgen. Ik was even het aantal dagen aan het checken, maar we hebben ze na vandaag echt allemaal gehad. 365 op een rij en daarmee is het jaar echt voorbij. Als u geen verstokte permabear, complotfetisjist of notoire goudbull bent, hebt u vermoedelijk ook een mooi zakcentje verdiend.

Dan kan het u geen zier schelen of de AEX vandaag het jaar nu wel of niet boven de 400 afrondt. Dat is sowieso een volstrekt onbelangrijke vraag, natuurlijk, tenzij u een rondegetallentik heeft. Dat afronden is vandaag al om 14:00 uur, maar dat hebben we vaker meegemaakt. Frankfurt houdt vandaag de deuren gesloten, net als Tokio trouwens.

Tot die tijd weinig nieuws, of het moet de bouwproductie in Frankrijk zijn. Enige richting kunt u wellicht nog ontlenen aan huizenmarkt en consumentenvertrouwen in de VS, als u daar echt nog zin in hebt. Verder doen we het met de cijfers van gisteren, na onze beurssluiting. Wall Street deed niet veel (Dow +0,16%, Nasdaq -0,06%). Goud blijft worstelen met de 1200 dollar, nu op 1201 dollar en olie met 100 dollar, nu 99-nog-wat. Ik vind het prima.

Ook in Azië gingen ze vrolijk keuvelen maar nauwelijks handelend het jaar uit - voor zover ze zich daar iets laten zeggen door onze kalender. Kortom, doe ons, uw beleggingsvrienden en uzelf een lol. Zet die AEX even op 400 - da's maar 0,23 punten, en ga lekker aan de oliebollen. En pas op met vuurwerk! Het zou sneu zijn als u in 2014 om de verkeerde reden vingers tekort komt om uw rendement te tellen!

Dogs, Damrak, Dividend en Dank
We eindigden vorig jaar op 342,71 (mocht u dat niet meer weten) en sprokkelden met elkaar een puntje per week erbij op de borden. Da's toch een kleine 15%. En ik hoor Juf Kamp al vanuit haar luie bed al mompelen: "En dat is nog zonder dividend, kinderen!" U kunt de laatste handelsdag aangrijpen om wat te herwegen, herbalanceren en de doggies van het Damrak in uw favoriete volgorde op te stellen (verliezers vooraan want dat worden de winnaars van 2014).

Rest ons, als voltallige redactie, nog eventjes een buiging voor u te maken. We doen het namelijk allemaal, elke dag weer, helemaal alleen voor u, lezer, voor het publiek. En voor de show. En voor nog iets, maar dat is me even ontschoten.

Dank! 

Agenda en nieuws

  • Zei iemand daar "agenda"?
  • Overheidsschuld en betalingsbalans België
  • Bouwproductie november, Frankrijk (08:45 uur)
  • S&P Case Shiller, VS (09:00 uur)
  • Consumentenvertrouwen VS (10:00 uur)

En nu maar hopen dat de Dow vandaag geen 1,24% inlevert, om welke kinderachtige reden dan ook... #sokcomplot.

 


Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef

Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. Hij is sinds 2001 actief in de financiële journalistiek met een uitgebreid freelance-verleden en een lange geschiedenis bij IEX. Hij is ook de bedenker en samensteller van de IEX Fonds 40 en de IEX Defensieve 30. Sinds 2015 is Van Kleef chief editor Investment ...

Meer over Peter van Kleef

Recente artikelen van Peter van Kleef

  1. dec '14 2015: Aandelen gaan weer vlammen 1
  2. dec '14 85% underperformers blabla 5
  3. nov '14 Polarisatie en plaatjesterroristen 8

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links