Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Internetaandelen op grote hoogten

Internetaandelen op grote hoogten

Het is niet toevallig dat Twitter vorige maand bekend maakte dat het naar de beurs gaat. Internetaandelen zijn namelijk hot en dat betekent dat de eigenaren een hoge prijs kunnen krijgen voor de aandelen die zij dan gaan verkopen.

Ook de minder bekende internetstocks zijn bezig met een flinke opmars:

De verhouding tussen koers en winst zijn bij al deze bedrijven (natuurlijk) extreem hoog. Het gaat namelijk bij deze internetbedrijven om het aantal mensen die een service gebruiken, hoe vaak ze die service gebruiken en de toekomstige groei van deze twee kerngetallen.

Blijf af
Dit klinkt een beetje zo als 1999: betalen voor de verwachting en niet voor wat het bedrijf in toen voorstelde. Profiteren van deze constatering was extreem moeilijk. Iedereen die in 1999 short ging op internetaandelen werd op de korte termijn volledig geslacht, terwijl op lange termijn de internetaandelen extreem hard onderuit gingen. Zelf de bedrijven die wel een goed businessmodel hadden werden mee naar beneden gesleurd.

In 2000 waren er internetvoorspellingen voor het jaar 2010. Deze voorspellingen gingen over zaken zoals hoeveel internetgebruikers zijn er in het jaar 2010, met welke snelheid surfen zij op het internet en hoe vaak kopen consumenten iets op het internet. De voorspellingen voor 2010 waren allemaal al voor 2005 bereikt.

Ik heb net lopen broeden, maar de naam van het onderzoek komt helaas bij mij niet naar boven. De les staat wel op mijn netvlies. De toekomst kan beter zijn dan de voorspellingen, maar als de belegger de hoofdprijs voor een aandeel wil betalen, dan kan er toch een groot verlies op de borden komen. Ik zou dus van de internetaandelen afblijven. Wat ik doe? Lees daarvoor mijn eerste blog op IEX. </


Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. . De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Karel Mercx

Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. Tussen 2007 en 2013 heeft Karel veel ervaring opgedaan in de beleggingswereld als redacteur van het blad Beleggers Belangen. In de twee jaar daarna heeft hij als beleggingsspecialist bij Lynx gewerkt. Hij is regelmatig gastspreker op verschillende beleggingsevenementen. In 2012...

Meer over Karel Mercx

Recente artikelen van Karel Mercx

  1. jul '15 Jammer dat dalingen voorbij zijn 3
  2. mei '15 Blijf van goud af 31
  3. mei '15 Gouden tijdperk op komst 13

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2013 16:43
    Ik zit toch te kijken om short te gaan in facebook. Geloof er niet zo in dat ze blijven overleven in de snel veranderende wereld van de social media. myspace, hyves.. er blijft uiteindelijk geen hond voor lange tijd zitten. Verveling slaat toe. gebruikers van dag 1 haken af. Ze hebben geluk instagram te hebben gekocht want daarmee vangen ze verlaters van facebook deels op.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links