Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste: Finish bergop

Nog anderhalve dag te gaan in onze Turbocompetitie De Slimste Belegger en als de voortekenen niet bedriegen gaan die allesbehalve als een nachtkaars uit. Er staan vandaag en morgen namelijk nog Zeer Serieuze Market Movers op het programma: 

  • Vanmiddag speecht Mario Draghi, na het ECB rentebesluit
  • Op het zelfde moment komen in Amerika nieuwe werkloosheidsaanvragen uit (en u weet: slecht nieuws is goed nieuws, tenzij het echt slecht nieuws is
  • Vanavond spreekt een topman van de Philadelhia Fed. Wat zegt hij over 'tapering'?
  • Morgenmiddag, slechts een paar uur voor de eindstreep, komt het Amerikaanse payroll report uit. Altijd goed voor gooi- en smijtwerk op de beurs en voor desperate last minute-gokjes in de Slimste.

Gaat dat nog wijzigingen in de top van het klassement opleveren? Dat zou zomaar kunnen, hoewel ivomobile wel een aardig gaatje lijkt te hebben geslagen naar de twee achtervolgers followsuccess5 en followsucces. Ednique, die lange tijd de eerste plaats in handen had zit ook nog steeds op het vinkentouw.

Inderdaad, die namen van de nummer 2 en 3 lijken wel erg veel op elkaar. We hopen dat de familie Succesvolger op de hoogte is van de regel dat je per persoon met niet meer dan één account mag meespelen. De jury checkt in ieder geval alle prijswinnaars na afloop van de competitie op naleving van de regels.

Op aanmerkelijk bescheidener rendementsniveau speelt de strijd tussen de prominente beleggers zich af. Die nemen - met het oog op eigen reputatie - kennelijk toch minder risico's dan zou kunnen, want het pelotonnetje van acht blijft redelijk dicht rond de nullijn hangen. 

De Hypehopper heeft met nog een dag te gaan de beste uitgangspositie (+4,0%), gevolgd door Rob Koning (+1,5%), Nico Bakker (+1,2%) en Jan Kastelijns (+1,2%). Knappe comeback van Nico Bakker overigens, die eerder in de competitie nog rond de -10% stond.

Veel plezier, wijsheid en - vooruit - geluk op de laatste speldag!


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 14:00 De puzzel van Powell en een overvolle agenda in een ingekorte beursweek
  2. 25 apr Pre-slotcall: AEX in het rood, dapper Unilever en oh-oh-Adyen 2
  3. 24 apr Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links