Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Tik om de oren

De AEX kreeg vandaag een fikse berentik, zou Nico Bakker zeggen. Twee procent omlaag en om nu te zeggen dat er schokkend nieuws was.... Een wat tegenvallend banencijfer in Amerika, maar de vraag is of dat eigenlijk wel slecht nieuws is.

Was het niet zo dat slecht nieuws over de Amerikaanse economie eigenlijk goed nieuws is, omdat de Fed dan langer blijft doorgaan met stimulerende maatregelen? Zo makkelijk is het kennelijk ook weer niet, lezen we op CNBC:

"[...] at some point, if the economic data start to deteriorate, then instead of bad news becoming good news, the bad news may just be bad news. In other words, if the economic data really start to turn lower, investors may start to wonder whether the Fed really has any power left to turn the economy around."

Eh, juist, bent u daar nog? Misschien moeten we dat hele slecht-nieuws-is-goed-nieuws-tenzij-het-ècht-slecht-is-want-dan-is-het-weer-gewoon-slecht-nieuws-verhaal maar negeren en deze marktbeweging maar nemen voor wat het is: een doodnormale correctie na een lange rally.

Overigens daalden de Europese beurzen in eerste instatie helemaal niet zo hard op die banencijfers. De daling versnelde langzaam richting het slot. Misschien dat beleggers gewoon even geen zin meer hebben in overnight-posities nu de Nikkei alle kanten (en vooral de verkeerde kant) op stuitert en in Japan een 'Abegeddon' op de loer ligt...

Enfin, het slotrondje:

  • Financials, Wokkels en Appies bungelen onderaan vandaag. Wolters na een downgrade door ING en Ahold lijkt vooral last te hebben van Tesco dat met zwakke cijfers kwam.
  • De hele voormalige PTT (KPN, PostNL en TNT Express) komt er, samen met DE (dat niet meer beweegt) en Air France-KLM nog het best vanaf vandaag. 
  • Pharming kreeg rond een uur of 12 vanmiddag de geest en hield pas op bij een winst van +14%. Geen nieuws, maar op deze manier komt zelfs de magische 10 cent eer in zicht.
  • In de midkap-index nestelden TomTom (-2,4%) en BAM (-3,8%) zich tussen de vastgoedboeren onderin het dagklassement.
  • Eurodollar probeerde een paar keer weg te spurten, naar boven en naar beneden, maar bleef uiteindelijk dichtbij huis, vlak onder de $1,31
  • Goud stak vandaag tweemaal een teen in het water onder de 1400 dollar, maar vluchtte telkens weer snel op het droge. Het edelmetaal lijkt wat tot rust gekomen na die slachting van vorige maand. Stilte voor de storm?
  • Niks einde van de obligaties: de Bundfuture deed weer gewoon wat hij moest doen op een risk-off-dag in de aandelenmarkt: omhoog.

AEX-aandelen:

 AMX-aandelen:


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08 mei Slotcall: AEX speelt kiekeboe met 900, maar de beurs ligt er nog puik bij 3
  2. 07 mei AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2
  3. 05 mei Buffett praat over AI en Apple, op het Damrak zijn de kleine smaakmakers aan de beurt

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juni 2013 20:23
    quote:

    DMA69 schreef op 5 juni 2013 20:19:

    Het is allemaal niet zo ingewikkeld jongens, als de FED stopt kunnen we deze schizofrene redeneringen verder achterwege laten en hebben we onze oude beurs weer terug.

    Is waarschijnlijk wel weer even schakelen voor iedereen die in sprookjes is gaan geloven.

    Dat stoppen zou inderdaad het beste zijn, we kunnen nu beter vallen en dan weer proberen op te staan dan over een jaar of twee met dat proces te beginnen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links