Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ik ben de slimste: Jan Kastelijns

Zoals aangekondigd stellen we in de aanloop naar de officiële start van De Slimste Belegger, komende maandag, de acht modelportefeuilles van bekende beleggers aan u voor. Als eerste de beginselverklaring van IEX-columnist Jan Kastelijns.


In mijn beleggingsbeleid ben ik vooral gericht op indices en dan met name de AEX. Ik neem beleggingsbeslissingen rond vooraf bepaalde data waarop ik een ommekeer van een trend verwacht. Daarbij gebruik ik een combinatie van cyclische en technische analyse.

Om in de competitie succesvol te zijn zal ik frequent moeten handelen en moet ik hogere risico’s nemen dan ik in het echte leven doe. Mijn eerste trade is daarom meteen belangrijk.

Ik kondig al een tijd aan dat ik rond 10 mei een top verwacht en de afgelopen maand is de AEX nog in een positieve trend. De aanloop heeft dus al grotendeels aan de verwachtingen voldaan maar of mijn verwachting ook uitkomt, merkt u vanaf de start van de competitie.


Jan Kastelijns is een selfmade beursdeskundige. .De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Kastelijns neemt veelal posities in op beleggingen die hij hier ook beschrijft, die kunnen overigens wel continu van aard veranderen.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jan Kastelijns

Selfmade belegger Jan Kastelijns was in het verleden werkzaam bij Keijser Capital, Saen Options en All Options International. Hij heeft professionele ervaring als adviseur en optiehandelaar. Hij raakte op jonge leeftijd geïnteresseerd in de financiële markten en is nu na een zelfstudie van jaren een selfmade beursdeskundige. ...

Meer over Jan Kastelijns

Recente artikelen van Jan Kastelijns

  1. apr '15 13 mei cruciale datum 10
  2. feb '15 Definitieve bullmarkttop 8
  3. dec '14 2015: beurswinsten 3

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. kwast-c 9 mei 2013 10:33
    quote:

    berthus schreef op 8 mei 2013 22:37:

    Nu Amerika aangeeft en laat zien dat de bouw uit de recessie is,de koopprijzen weer omhoog zijn gegaan en er weer gebouwd wordt, kan dit voor ons deze week een positieve impact hebben. Immers de recessie was ook in Amerika begonnen? Jan,ik gun het je dat je de slimste zult zijn.
    Berthus let goed op, Jan zegt als zijn scenario klopt- dus die top rond 10 mei- dan kunnen we daarna wel eens een flinke correctie krijgen !
    Jan heeft eerder dit jaar al eens geschreven dat hij het absoluut niet onmogelijk acht dat we de 300 dit jaar nog gaan zien !
  2. [verwijderd] 9 mei 2013 17:44
    quote:

    kwast-c schreef op 9 mei 2013 10:33:

    [...]

    Berthus let goed op, Jan zegt als zijn scenario klopt- dus die top rond 10 mei- dan kunnen we daarna wel eens een flinke correctie krijgen !
    Jan heeft eerder dit jaar al eens geschreven dat hij het absoluut niet onmogelijk acht dat we de 300 dit jaar nog gaan zien !
    Vandaag sluiten boven het jaarrecord,dat kan een extra impuls omhoog geven,
    Jan heeft het over de top en dat zal op zo'n momentopname ook wel de top zijn, maar hij sluit het niet uit dat we daarna niet verder omhoog kunnen, door aan te geven niet gelijk short te gaan. ( kan bijvoorbeeld 373 worden),dus goed in de gaten houden wat Jan ons maandag te brengen heeft. Laat die waarzegster voor wat het is, ik heb haar al vaker op andere forums meegemaakt en is voor mij teveel met haarzelf ingenomen. Dus gewoon Jan volgen. Dat we de 300 dit jaar nog gaan zien sluit ik net zoals de 240 niet uit, maar dan - volgens mij- nu wel eerst richting de 373 met een eventuele valse uitbraak. Het is al een nieuwe top,waarschijnlijk een voorlopige top, maar dat horen we maandag van Jan wel.
  3. kwast-c 10 mei 2013 09:32
    quote:

    kwast-c schreef op 9 mei 2013 15:52:

    Dit schreef "chandoe de"op 7 mei 14.10 uur:

    Welke verrassing? Angst index Aex gaat naar 340 en heel gauw. Maar dat is geen verrassing. Aex naar 360 is echt een verrassing.

    De verassing is dichtbij :-))

    Daar is tie dan :-)

    Gaan als een raket op moment, ruim 362 !!

    @ chandoe de : Staat zeker met open mmond te kijken :-J.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links