Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

13 mei cruciale datum

Ik gaf eerder aan nog een lange termijn longvisie te hebben en dat ik in april uitkeek naar een top. Dat scenario neem ik nu opnieuw onder de loep.

AEX Bij 510 mag een technische weerstand worden verwacht. Hierboven is 520 een weerstand uit het verleden. De kortere telling is in een afrondend stadium (v). Een top kan zijn gezet maar ik heb nog een draaipunt in de tijd waar ik rekening mee houd, 13 mei.

Hoe ik daar zelf mee omga? Ik laat nog het grootste deel van longposities staan maar beperk de winsten. Dat kan door middel van call opties te verkopen. Ik verwacht dat de periode mei naar juni negatief wordt.

Correctie 50 punten of meer

Omdat in mei rond expiratie nog een top kan volgen is het schrijven van juni calls in dat opzicht raadzaam, deze hebben ook nog wat meer tijdspremie. Wanneer een top rond 13 mei wordt gezet (in het minste geval een lagere top) en het geschetste scenario uitkomt overweeg ik per saldo short te gaan.

Ik verwacht nog een grotere correctie, dat is dan de vier in de Elliot wave-telling van bovenstaande grafiek. Mocht een correctie tussen nu en juni niet sterk genoeg zijn verwacht ik deze vanaf augustus. Na die maand verwacht ik ook zwakte.

We zullen dit jaar nog een correctie van 50 punten of meer zien is mijn verwachting. De grootste kans geef ik deze dus vanaf een top rond 13 mei of vanaf de tweede week van augustus. Na de grotere golf vier-correctie verwacht ik nog steeds een laatste stijgingsgolf naar nieuwe toppen.

 

Grafiek AEX

 

DAX

Voor de DAX is het scenario nagenoeg hetzelfde. Rond 12.500 werd in de vorige bijdrage een maximum verwacht, de koers is dichtbij genaderd en tot vandaag een kleine 400 punten gedaald. Het zal naar verwachting slechts een kwestie van tijd zijn voordat ook deze top doorbroken wordt.

Rond dezelfde tijdspunten als bij de AEX kijk ik naar een top. Ik blijf nog positief op de langere termijn en voorzichtig positief op korte termijn maar zal overwegen om rond 13 mei short te gaan.

Na een grote correctie vanaf mei en anders vanaf augustus, die golf vier in de telling zou moeten zetten, verwacht ik nogmaals een stijging naar nieuwe record toppen. Het innemen van nieuwe longposities zal dan wederom interessant worden.

 

Grafiek DAX


Jan Kastelijns is een selfmade beursdeskundige. .De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Kastelijns neemt veelal posities in op beleggingen die hij hier ook beschrijft, die kunnen overigens wel continu van aard veranderen.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jan Kastelijns

Selfmade belegger Jan Kastelijns was in het verleden werkzaam bij Keijser Capital, Saen Options en All Options International. Hij heeft professionele ervaring als adviseur en optiehandelaar. Hij raakte op jonge leeftijd geïnteresseerd in de financiële markten en is nu na een zelfstudie van jaren een selfmade beursdeskundige. ...

Meer over Jan Kastelijns

Recente artikelen van Jan Kastelijns

  1. apr '15 13 mei cruciale datum 10
  2. feb '15 Definitieve bullmarkttop 8
  3. dec '14 2015: beurswinsten 3

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 april 2015 19:48
    Nou we kunnen hem wel belachelijk maken. Wat hij zegt onderbouwt hij. Feit is dat niemand het weet. En natuurlijk weet Johan Cruijff wat meer van voetbal dan de gemiddelde TV kijker. Maar dat betekent niet dat hij daadwerkelijk het beste team neerzet. Dat kan iemand thuis op de bank ook!
  2. Moneyball 16 april 2015 22:57
    quote:

    j.jko schreef op 16 april 2015 19:46:

    Leuke reacties hier met toegevoegde waarde.
    Waarde toevoegen veronderstelt dat iets al waarde heeft toch? Voor mij is de waarde van deze column echter 0 (of zelfs negatief) dus voeg ik ook maar niets inhoudelijks toe...Misschien (en hopelijk) dit voor anderen wel het geval.

  3. [verwijderd] 17 april 2015 00:09
    Ach, het hangt er vanaf of je in het 'Elliott wave' principe gelooft. Een theorie die bedacht is in de jaren '30 van de vorige eeuw op basis van de data die toen beschikbaar was.

    Klinkt als voorspellingen doen over hoe een man zich gaat ontwikkelen op basis van waarnemingen die louter gemaakt zijn van kinderen. Ik geloof er dus niet in.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links