Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slim, slimmer, De Slimste

Sell in may? Prima, maar om nu de markt helemaal vaarwel te zeggen in die mooie lentemaand zou ook weer overdreven zijn. Gelukkig beginnen we met ingang van volgende week weer met een nieuwe aflevering van De Slimste Belegger – het spannendste beleggingsspel van Nederland, waarin u naar hartelust kunt traden zonder een centje marktrisico te lopen. 

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen – de hoofdprijs is 5000 euro en  er worden ook iPads, iPad Mini’s, Kazmok reissets, cursussen en diners uitgereikt. Maar wat De Slimste Belegger ieder jaar weer zo leuk maakt om in mee te spelen is vooral de mogelijkheid om je marktvisie en je strategieën te onderwerpen aan de meest rigoureuze test die er bestaat: de markt zelf.

Long of short, met of zonder hefboom, in samenwerking met RBS stellen we vier weken lang een compleet handelsarsenaal op 250 onderliggende  waarden ter beschikking waarmee iedere belegger zich naar hartelust kan uitleven. De trades die je in het echt misschien (nog) niet aandurft, kun je in De Slimste wel uitproberen. 

Gokken of slim spelen?
Een hardnekkig misverstand dat bestaat over beursspellen als De Slimste Belegger is dat het uiteindelijk gewoon een kwestie is van blind gokken, vol inzetten en hopen dat je geluk hebt. De winnaars in het verleden speelden inderdaad niet op safe – je moet niet bang zijn voor een beetje (virtueel) risico – maar dat deden ze wel consequent en beredeneerd.

Het feit dat in de Top-10 jaar na jaar weer dezelfde spelers opduiken geeft aan dat het toch meer wijsheid dan geluk is. De winnaar van de laatste editie, Dennis Roeland - bij kenners beter bekend als Balitrader – was in het jaar daarvoor derde. En de winnaar van 2010, Jeff Harte, werd in het jaar daarop tweede.

Kortom, zelfs een goede belegger kan niet zonder een mazzeltje af en toe, maar uiteindelijk geven strategie, alertheid en een goed systeem tòch de doorslag. In deze editie van De Slimste Belegger gaat ook een aantal bekende beleggers  de uitdaging aan door een publieke modelportefeuille op de spelsite  bij te houden. 

  • Nico Bakker (RBS)
  • IEX Hypehopper (Pieter Kort & Peter van Kleef)
  • Jan Kastelijns (IEX)
  • Rob Koning (Binck Squawkbox)
  • Erik Mauritz (RBS)
  • Karel Mercx (Lynx)
  • Hans Oudshoorn (Alex)

Dat kunt u vanaf maandag allemaal live volgen op http://slimste.iex.nl. Als u zich daar nu aanmeldt sturen wij u vanzelf een berichtje zodra het spel van start gaat.

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08 mei Slotcall: AEX speelt kiekeboe met 900, maar de beurs ligt er nog puik bij 3
  2. 07 mei AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2
  3. 05 mei Buffett praat over AI en Apple, op het Damrak zijn de kleine smaakmakers aan de beurt

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 1 mei 2013 13:52
    quote:

    OldAndWise schreef op 1 mei 2013 12:36:

    Typisch een gebied waar de besten zich bezighouden met echte transacties en de minor league met spelletjes.

    De besten houden zich bezig met algoritmes schrijven en testen op (historische) koersen. En helemaal niet met echte transacties (die worden wel uitgevoerd door de algoritmes).
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links