Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jeff Harte is de Slimste

Dat gebeurt niet vaak, dat iemand tijdens een voordracht over technische analyse op de eerste rij van zijn stoel valt van het lachen. Jeffrey Harte deed het afgelopen zaterdag in de Amsterdamse RAI, na de opmerking van analist Bob Emanuels dat "het helemaal niet uitmaakt wanneer je in- en uitstapt." 

Nu had hij van alle mensen in de zaal ook het meeste recht om de slappe lach te krijgen, want hij was zojuist op hetzelfde podium gehuldigd als winnaar van De Slimste Belegger 2010, de beleggingscompetitie die de afgelopen vier weken door IEX en RBS werd georganiseerd. Vier weken lang had "jefferson", zoals zijn medespelers hem kenden, zich de absolute grootmeester van het in- en uitstappen betoond.

Diskwalificatie
Dat ging niet zonder slag of stoot, want in de eindstand van afgelopen vrijdag moest Jeffrey Harte zelfs nog één speler boven zich dulden die een hoger rendement had behaald. Na het eind van het spel worden alle portefeuilles gecontroleerd door de spelleiding en daardoor kwam aan het licht dat de ogenschijnlijke winnaar Roermond met meerdere accounts meespeelde. Dat is - vanzelfsprekend - tegen de regels en Roermond werd inclusief zes andere accounts uit de uitslag geschrapt.

Jefferson deed het wél solo en sloot vier weken op het scherpst van de snede beleggen af met een positief rendement van ruim 169%. Helemaal opvallend is het feit dat Jeffrey vorig jaar al tweede werd in deze competitie. We hebben te maken met een talent, zo lijkt het. Wat is zijn methode?

Jeffrey Harte is De Slimste Belegger 2010
Jeffrey Harte en Erik Mauritz van RBS

"Ik gebruik alleen technische analyse", zegt de glunderende winnaar. "Vorig jaar won ik een Macbook. Die heb ik daarna verkocht en voor het geld heb ik een paar mooie nieuwe schermen gekocht." Op die schermen gebruikt Harte onder andere het TA-programma Chartnet en het RBS-handelsplatform Marketindex.

Charts & gaps
Normaal handelt hij vooral in de miAEX (de AEX-proxy van marketindex), maar in De Slimste Belegger veroorloofde Jeffrey zich ook uitstapjes naar andere onderliggende waarden. "Door het spel ben ik ook steeds meer gaan kijken naar de bund futures, goud en de DAX." Daarbij blijft technische analyse zijn enige instrument. "Ik kijk veel naar gaten of gaps in grafieken, bijvoorbeeld."

Met een verleden als floor broker bij ING en handelaar bij Binck en Curvalue heeft Jeffrey Harte al aardig wat ervaring in de beleggingswereld, maar op dit moment handelt hij alleen nog maar voor zichzelf. We doen niet aan arbeidsbemiddeling bij IEX, maar mocht u voor een van de  grote handelsfirma's werken: in Deventer ligt het talent voor het oprapen.

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 22 mei Slotcall: AEX wacht op Nvidia, de actie zit bij de smallcaps 1
  2. 21 mei AEX maakt pas op de plaats, maar let op Shell en Prosus vandaag
  3. 16 mei Slotcall: Vlakke AEX is toch Europese uitblinker, Dow Jones door de 40.000 punten

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. kwast-c 29 november 2010 17:52
    Van harte gefeliciteerd,waar kan ik een lijst vinden van de uitslagen,ben erg benieuwd naar de uitslag van de heer Boscaart van usmarkets deze had in het begin nog al een grote mond ,zoals meestal,en vond het bij 26 % wel genoeg.Nu ik lees dat deze mijnheer 169 % gehaald heeft denk ik zelf dat mijnheer Boscaart hier niet tegen op kon en maar weer een smoes verzon om er onderuit te komen zoals hij altijd doet als hij het niet goed "geraden"heeft.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links