Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder passagiers door stakingen Air France

Minder passagiers door stakingen Air France

PARIJS (AFN) - De recente stakingen bij Air France hebben duidelijk hun weerslag gehad op de vervoersstatistieken over de maand april van moederbedrijf Air France-KLM. De Franse tak van het samenwerkingsverband verwelkomde afgelopen maand 3,9 miljoen passagiers aan boord van hun vliegtuigen. Dat betekende een daling van bijna 9 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Tegenover de daling bij Air France stond een stijging van het aantal passagiers dat incheckte bij KLM. De Nederlandse tak, die volgens bronnen heil ziet in op het opschudden van de bestuurscultuur bij het moederbedrijf, vervoerde ruim 5 procent meer passagiers. Ruim 2,9 miljoen passagiers stapten aan boord bij KLM.

Volgens KLM-topman Pieter Elbers markeren de groeicijfers van de maand april bij de Nederlandse tak een ,,sterke start" van het tweede kwartaal. Hij wees verder op de voortgezette positieve trend bij KLM van de voorgaande maanden. Bij bestuurders van KLM zouden de irritaties steeds meer oplopen door de stakingen, verliezen en onrust bij Air France.

Janaillac

Het personeel van Air France legde de afgelopen weken meermaals het werk neer in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Die perikelen leidden onlangs tot het aangekondigde vertrek van topman van Air France-KLM Jean-Marc Janaillac. De stakingen hebben het bedrijf al meer dan 300 miljoen euro gekost.

Bij Transavia was vorige maand sprake van een bescheiden groei. De prijsvechter zag het aantal passagiers met 1,3 procent stijgen tot ruim 1,3 miljoen reizigers. Al met al vervoerde Air France-KLM vorige maand 8,2 miljoen passagiers. Dat betekende op jaarbasis een daling met 2,5 procent. Qua luchtvracht was sprake van een daling met 6 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 mei Air France-KLM lost laatste deel Oceane-obligaties af
  2. 08 mei Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Geschorst en weet niet waarom 11 mei 2018 08:10
    De Nederlandse tak, KLM heeft laten prima vervoercijfers zien. Het groeit nog steeds door. Zeer winstgevend bedrijf. Van mij mag het gesplitst worden in Frans en Nederlands gedeelte. Het Nederlands gedeelte doet het goed en de aandeelhouders zouden dan wel vrijwel zeker een mooi dividend ontvangen. Nu worden de aandeelhouders niet beloond en zitten met zeer wisselende resultaten, doordat de franse tak verliesgevend is. KLM houdt Air France op dit moment op de been.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

10,940 17:37
-0,345 -3,06%
Premium

Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links