Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Valuta: euro onder druk
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag lager dan een etmaal eerder, nadat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve woensdag tegenover de Senaat nog altijd geen tijdspad prijsgaf voor een eerste renteverlaging.

"Wij houden het wat dat betreft nog altijd op september, gevolgd door december", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News. "Wij denken dat de daling van de euro eerder volgt op het besef dat de munt wat overbought was. De euro daalt in onze verwachting nog altijd op een termijn van drie maanden naar 1,05 dollar om richting het einde van het jaar naar 1,09 dollar te herstellen als gevolg van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen", aldus Mevissen.

Mevissen wees woensdag op de verdere verzwakking van de yen ten opzichte van de dollar, waarmee wat hem betreft een kans op een interventie door de Bank of Japan waarschijnlijker wordt.

Voorzitter Jerome Powell gaf dinsdag in de Senaat geen indicatie voor het moment waarop de Fed de rente denkt te verlagen. De voorzitter verraste daar niet mee. Dat deed hij wel door afstand te nemen van de zorg over een oververhitte arbeidsmarkt, of liever, door een verdere afkoeling daarvan niet per se wenselijk te vinden, daar deze al aardig is genormaliseerd. 

Powell legt vandaag verantwoording af aan het Huis van Afgevaardigde, zoals hij dat dinsdag in de Senaat deed.

De Reserve Bank of New Zealand hield woensdag de rente op 5,50 procent.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,0819 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8451 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2802 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 161,51 yen. De Nieuw-Zeelandse dollar daalde 0,9 procent en kwam daarmee uit op 0,6068 Amerikaanse dollar. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.