Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen noteren overwegend licht lager

Aziatische beurzen noteren overwegend licht lager
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen namen maandagochtend overwegend gas terug.

De Hang Seng index in Hongkong was vanochtend de positieve uitzondering met een koerswinst van ongeveer een half procent, en de index is nu al ruim drie weken met een imposante opmars bezig. Seoel, Tokio en Sydney verloren daarentegen tot een half procent. 

Dit weekend werd bekend dat de Chinese consumentenprijzen in april op jaarbasis met 0,3 procent zijn gestegen, hetgeen hoger uitviel dan de verwachting van een stijging van 0,2 procent. De producentenprijzen daalden juist met 2,5 procent, waar op een daling van 2,3 procent werd gerekend. De producentenprijzen in China staan nu negentien maanden op rij onder druk.

Wall Street ging vrijdag met bescheiden winsten het weekend in. De Dow Jones index koerste voor de achtste achtereenvolgende handelsdag hoger, terwijl techbeurs Nasdaq vrijwel vlak sloot. 

Op 78,26 dollar per vat op vrijdag steeg de WTI-olieprijs afgelopen week op weekbasis licht. Onder meer de wekelijkse voorraden uit de VS, waaruit een daling van de olievoorraden bleek, gaf wat steun aan de olieprijs. Daarnaast liepen de spanningen in het Midden-Oosten weer op, nadat Israël een deal voor een wapenstilstand met Hamas verwierp en het grensgebied Rafah binnentrok.

Vanochtend koerste de olie-future in de Aziatische handel 0,2 procent lager. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een min of meer vlakke opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links