Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst McDonald's valt wat tegen

Winst McDonald's valt wat tegen
Beeld: McDonalds

(ABM FN-Dow Jones) McDonald’s heeft in het eerste kwartaal van 2024 lagere winsten behaald dan verwacht, mede omdat boycots wegen op de omzet in het Midden-Oosten. Dit bleek uit de cijfers die de fastfoodgigant dinsdag voorbeurs bekendmaakte.

"Onze wereldwijde vergelijkbare omzetgroei in het eerste kwartaal markeerde het 13 opeenvolgende kwartaal van positieve vergelijkbare omzetgroei en een groei van 30 procent in de afgelopen vier jaar", aldus CEO Chris Kempczinski.

De netto-omzet steeg met 5 procent tot 6,17 miljard dollar. De vergelijkbare omzet van het bedrijf steeg in het kwartaal met 1,9 procent en bleef daarmee licht achter bij de analistenschattingen van 2,1 procent.

McDonald's rapporteerde over het eerste kwartaal verder een nettowinst van 1,93 miljard dollar, ofwel 2,66 dollar per aandeel, vergeleken met 1,8 miljard dollar, ofwel 2,45 dollar per aandeel, een jaar eerder.

De aangepaste winst kwam uit op 2,70 dollar per aandeel. Hier lag de verwachting op 2,72 dollar per aandeel.

Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal een afschrijving voor belastingen van 35 miljoen dollar in verband met de reorganisatie, die meer dan een jaar geleden werd aangekondigd.

Druk op internationale markten door kwestie Midden-Oosten

McDonald’s rapporteerde in de VS een vergelijkbare omzetgroei van 2,5 procent, iets lager dan verwacht. De vraag op de internationale markten voor ontwikkelingslicenties van het bedrijf was wel zwakker. McDonald’s zei dat de omzet in dezelfde winkels in het segment met 0,2 procent daalde.

Dit segment omvat restaurants in het Midden-Oosten, die worden geraakt door de oorlog tussen Israël en Hamas en de daarmee samenhangende boycots, die begonnen nadat de Israëlische licentiehouder van McDonald's kortingen aanbood aan soldaten. Eerder deze maand kocht McDonald’s nog 225 restaurants van zijn Israëlische franchisenemer.

Het bedrijf zei echter dat de vergelijkbare omzet in andere markten, zoals Japan en Latijns-Amerika, dit kwartaal groeide. Het internationaal opererende marktsegment van McDonald’s, dat Duitsland en het Verenigd Koninkrijk omvat, rapporteerde een vergelijkbare omzetgroei van 2,7 procent. De Franse omzet kromp licht.

Het aandeel McDonald's daalde dinsdag in de voorbeurshandel op Wall Street met 0,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 feb McDonald's boekt meer omzet en winst
  2. 06 dec McDonald's presenteert nieuwe groeiplannen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

McDonald's Corp

273,870 15 mei
+3,210 +1,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links