Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Exor

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Exor
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Exor verhoogd van 111 naar 129 euro, na de jaarcijfers, op basis van de nieuwste koersdoelen voor de beursgenoteerde investeringen van het bedrijf en de waarderingen door Exor van de niet-beursgenoteerde aandelen per einde 2023. Die laatste categorie is goed voor ongeveer 20 procent van het totaal.

Het grote belang in Ferrari is defensief in een onzekere macro-economische context, volgens UBS. Waar de vraag in de bredere markt voor luxegoederen vertraagt, moet Ferrari het hebben van mensen met extreem veel geld die waarschijnlijk minder gevoelig zijn voor de conjunctuur.

Orderboeken die op recordniveaus staan, bieden bovendien zicht op solide resultaten tot en met 2025 en daarna. In de analistencall bleek dat Ferrari mikt op de bovenkant van zijn outlook voor 2026.

Vanuit de observatie dat de transitie naar elektrisch rijden in westerse markten trager lijkt te verlopen, is Stellantis een goede keuze: flexibel, gedisciplineerd met zijn investeringen en kosten en sterk gefocust op aandeelhoudersrendement.

Over het belang dat werd genomen in Philips is UBS minder positief, wijzend op de zwakkere marge in het segment Diagnosis & Treatment en een zwakke orderinstroom.

De grote korting van 46 procent op de boekwaarde is volgens UBS niettemin misplaatst. De bank vindt 35 procent een realistischer korting en handhaaft het koopadvies.

Het aandeel Exor steeg donderdag 1,0 procent naar 101,80 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links