Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Powell: geen snelle renteverlaging

Powell: geen snelle renteverlaging
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN) Een snelle renteverlaging door de Federal Reserve lijkt er niet in te zitten. Dit bleek vannacht uit een interview dat voorzitter Jerome Powell gaf aan '60 Minutes'.

Daarmee bevestigde hij zijn toelichting op het rentebesluit van afgelopen woensdag, waarin hij al suggereerde dat een renteverlaging in maart te vroeg zou komen.

Gezien de economische veerkracht, zei Powell in het interview, "hebben we het gevoel dat we de vraag, wanneer we moeten beginnen met het verlagen van de rentes, voorzichtig kunnen benaderen".

Er is volgens Powell geen makkelijke, duidelijke oplossing. "We denken dat de economie er goed voorstaat. We denken dat de inflatie daalt. We willen alleen iets meer vertrouwen winnen dat deze daling duurzaam is", aldus de voorzitter van de Fed.

Woensdag na het rentebesluit zei Powell ook al dat er geen haast is om de rente te verlagen en dat maart vermoedelijk te vroeg komt. Ook toen zei hij dat de zaken de goede kant op bewegen, maar dat er meer bevestiging wordt gezocht.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Roesie 5 februari 2024 11:58
    Iedere keer maar weer dat sprookje dat de economie van de VS er goed voor staat. In 2023 bedroeg het begrotingstekort 1700 miljard dollar. Oftewel de overheid houdt de economie kunstmatig overeind ten koste van een snel oplopende staatsschuld. Lekker houdbaar! Wat laten een hoop mensen zich toch graag in de maling nemen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links