Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vakbonden: stakingen bij Amazon

Vakbonden: stakingen bij Amazon
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com wordt op Black Friday geconfronteerd met stakingen in de VS en Europa. Dit werd vrijdag bekendgemaakt door de mondiale vakbondsfederatie UNI Global Union.

Magazijnpersoneel en chauffeurs plannen stakingen op Black Friday in de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Spanje om betere lonen en arbeidsomstandigheden te eisen, aldus de UNI Global Union, een mondiale vakbondsfederatie die zich richt op de dienstensector en aangesloten organisaties uit 150 landen. Verdere protesten van klimaatactivisten en arbeiders zijn gepland in andere landen, aldus de UNI Global Union.

De geplande demonstraties zouden de toeleveringsketens kunnen ontwrichten en kunnen voorkomen dat koopwaar Amazon op Black Friday bereikt. Dit terwijl Amazon de verkoop wil stimuleren tijdens een van de drukste winkelweken van het jaar. Zo heeft Amazon flink geadverteerd met 10 dagen korting tussen 17 en 27 november.

Een woordvoerder van Amazon Duitsland zei dat stakingen geen invloed hebben op de leveringen. “We bieden onze werknemers geweldige beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden, met geweldige carrièremogelijkheden, en bieden een moderne en veilige werkomgeving voor iedereen”, aldus een woordvoerder van Amazon UK.

Black Friday is een uit de Verenigde Staten overgewaaid fenomeen en slaat op de dag na Thanksgiving. Veel winkeliers en online platforms stunten dan met hun prijzen om aan het einde van het jaar de omzet nog een stevige impuls te geven.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Amazon overtreft verwachtingen
  2. 04 apr Amazon vecht zich terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Amazon.com

186,235 03 mei
+1,515 +0,82%
Premium

Amazon vecht zich terug

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links