Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onward publiceert in vakblad Nature Medicine

Onward publiceert in vakblad Nature Medicine
Beeld: Onward Medical

(ABM FN) Onward Medical heeft een onderzoek gepubliceerd in het medische tijdschrift Nature Medicine waarin de ONWARD ARC Therapy wordt gebruikt om de problemen met lopen bij de ziekte van Parkinson aan te pakken. Dit maakte het bedrijf maandag bekend.

De deelnemer aan het onderzoek beschreven in de publicatie leeft al bijna drie decennia met de ziekte van Parkinson. Zijn ernstige loopstoornis heeft niet gereageerd op conventionele therapieën, aldus Onward.

"Ik kon nauwelijks lopen zonder vaak te vallen, meerdere keren per dag. In bepaalde situaties, zoals bij het instappen in een lift, zou ik struikelen, bevriezen zoals ze zeggen," zei de deelnemer aan het onderzoek in een persbericht uitgegeven door het Universitair Ziekenhuis van Lausanne in Zwitserland.

Na de introductie van ARC Therapy en enkele weken revalidatie was de deelnemer aan het onderzoek in staat om te lopen zonder voorheen merkbare looponderbrekingen, aldus Onward.

Tegenwoordig gebruikt de deelnemer ARC Therapy acht uur per dag, volgens het bedrijf.

"De doorbraak gerapporteerd in Nature Medicine toont het opmerkelijke potentieel om hetzelfde technologieplatform en dezelfde therapie die we ontwikkelen voor ruggenmergletsel ook te gebruiken voor mobiliteitsproblemen als gevolg van de ziekte van Parkinson" zei CEO Dave Marver van Onward.

"Het is indrukwekkend om te zien dat we, door het ruggenmerg op dezelfde manier elektrisch te stimuleren als we bij dwarslaesiepatiënten hebben gedaan, loopstoornissen als gevolg van de ziekte van Parkinson mogelijk kunnen aanpakken", voegt neurochirurg Jocelyne Bloch toe, mededirecteur samen met professor G. Courtine van ONWARD-onderzoekspartner NeuroRestore.

NeuroRestore kreeg een subsidie van 1 miljoen dollar van de Michael J. Fox Foundation om het ARC-IM systeem te implanteren en het effect van de therapie te onderzoeken bij zes extra deelnemers met de ziekte van Parkinson. 

"Deze studie zal Onward helpen bij het bepalen of er aanvullende klinische studies moeten worden uitgevoerd en of ARC Therapy in de toekomst mogelijk gecommercialiseerd moet worden voor mensen die leven met de ziekte van Parkinson", aldus het bedrijf.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Minder omzet en groter verlies Onward Medical in 2023
  2. 09 apr Stifel zet koopadvies op Onward Medical

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ONWARD MEDICAL 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links