Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Manpower blijft binnen eigen prognoses

Manpower blijft binnen eigen prognoses
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal van 2023 minder omzet en beduidend minder winst geboekt dan een jaar eerder, maar haalde de eigen winstprognose nog net. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse uitzendonderneming.

Manpower, met een relatief sterke voetafdruk buiten de Verenigde Staten, zag de omzet op jaarbasis met 2,6 procent dalen naar 4,68 miljard dollar. Rekening houdend met wisselkoerseffecten daalde de omzet in het derde kwartaal met 5,4 procent.

In de Verenigde Staten daalde de omzet op jaarbasis met 15,1 procent tot 753 miljoen dollar, maar in Frankrijk, één van de belangrijkste regio's voor het bedrijf, nam de omzet met 4,4 procent toe tot 1,2 miljard dollar. Tegen constante wisselkoersen was er sprake van een omzetdaling in Frankrijk van 3,4 procent.

Waar Manpower in het derde kwartaal van 2022 nog 111,3 miljoen dollar netto verdiende, boekte de uitzender in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 30,3 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,38 dollar, een daling op jaarbasis van 39 procent. Manpower rekende vooraf zelf op 1,32 tot 1,42 dollar per aandeel met een positief wisselkoerseffect van 0,08 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet gingen uit van 1,35 dollar.

Manpower had te kampen met herstructureringskosten, een beperkt verlies op de verkoop van activiteiten in de Filipijnen en de hyperinflatie in Argentinië. 

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal mikt Manpower op een aangepaste winst per aandeel van 1,17 tot 1,27 dollar. Dat is inclusief een negatief wisselkoerseffect van 0,01 dollar.

Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel ManpowerGroup.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr ABU: uren en omzet uitzendbranche steeds minder onder druk
  2. 19 mrt ABU: uren en omzet uitzendbranche onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ManpowerGroup

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ManpowerGroup

75,560 03 mei
-0,610 -0,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links