Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onward Medical verwacht lancering ARC-EX in de tweede helft van 2024

Onward Medical verwacht lancering ARC-EX in de tweede helft van 2024
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Onward Medical heeft iets minder omzet en iets meer verlies gemaakt in de eerste helft van 2023 en verwacht zijn ARC-EX in de tweede helft van 2024 te lanceren. Dit meldde het healthtechbedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel dinsdag voorbeurs.

In de eerste zes maanden van 2023 realiseerde Onward Medical een omzet van 0,9 miljoen euro, tegenover 1,0 miljoen euro in dezelfde periode in 2022.

De operationele uitgaven bedroegen 19,7 miljoen euro in plaats van 16,1 miljoen euro. Onward rapporteerde een operationeel verlies van 18,8 miljoen euro voor de verslagperiode, vergeleken met 15,1 miljoen euro in dezelfde periode van 2022. Het nettoverlies kwam uit op 19,2 miljoen euro in plaats van 16,0 miljoen euro

Het bedrijf sloot de eerste jaarhelft af met een positief kassaldo van 43,8 miljoen euro, tegenover bijna 62 miljoen euro aan het einde van 2022. Deze daling van 18 miljoen euro is het gevolg van de kasuitstroom voor operationele activiteiten.

Onward verwacht een sterke uitvoering van zijn strategie in de tweede helft van 2023. Er wordt flinke vooruitgang geboekt in de voorbereidingen voor de lancering van ARC-EX.

Het healthtechbedrijf verwacht die lancering nu in de tweede helft van 2024. Deze nieuwe planning is ingegeven door de beslissing om de printplaat van het apparaat opnieuw te ontwerpen. Zodra dit herontwerp en de bijbehorende tests zijn voltooid, is het bedrijf van plan een 'de novo-aanvraag' in te dienen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA, wat het eerste commerciële aanbod van het bedrijf zou zijn.

Er wordt niet verwacht dat het uitstel een negatief effect zal hebben op de 'cash runway'. Onward verwacht nog steeds dat de huidige kaspositie de activiteiten tot eind 2024 zal kunnen aansturen. Wel zal het bedrijf de mogelijkheden onderzoeken om zijn kaspositie verder te versterken.

Het bedrijf verkreeg 39 nieuwe patenten in de eerste jaarhelft, waarmee het totale aantal patenten in behandeling of toegekend op meer dan 360 komt. Hiervan zijn er meer dan 200 uitgegeven patenten, wat het voordeel van het bedrijf om als eerste de markt te betreden verder versterkt.

Gebaseerd op positieve feedback van potentiële klanten over de waarde van het ARC-EX systeem, dat naar verwachting de allereerste externe ruggenmergstimulatietherapie zal zijn om de hand- en armfunctie na ruggengraatletsel te herstellen, verwacht het bedrijf een catalogusprijs van 30.000 dollar.

Daarnaast verwacht Onward gedifferentieerde servicepakketten aan te bieden.

Eind deze maand vertrekt CFO Lara Smit Weber. Zij wordt vervangen door Khaled Bahi.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Minder omzet en groter verlies Onward Medical in 2023
  2. 09 apr Stifel zet koopadvies op Onward Medical

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ONWARD MEDICAL 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 19 september 2023 10:58
    Een printplaat moet aangepast worden .
    Wat een onzinnige uitleg .
    Ben er van af en heb ze een tijd geleden verkocht met verlies .
    Heb even hoop gehad en hoopte dat het zou doorbreken voor de mensen die het zouden kunnen gebruiken .
    Valse hoop .(spijtig)
    Een geld verslindend bedrijf met een heel onzekere toekomst .
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links