Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse rechter akkoord met conversieplan AMC

Amerikaanse rechter akkoord met conversieplan AMC
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van AMC Entertainment noteerden maandag in de voorbeurshandel in New York 34 procent lager nadat een rechter in de Amerikaanse staat Delaware vrijdag groen licht gaf voor een controversieel aandelenconversieplan.

AMC wil zijn preferente aandelen, bekend als APES, converteren in gewone aandelen, waarmee het meer aandelen kan uitgeven om met de opbrengst vervolgens een liquiditeitsbuffer op te bouwen. Veel zogeheten meme-beleggers die AMC's gewone aandelen bezitten, verzetten zich hiertegen, omdat ze bang zijn dat hun aandelen verwateren.

Vorige maand werd het plan nog door de rechtbank verworpen, waarna AMC wijzigingen aanbracht in het voorstel.

Hoewel het nieuwe voorstel, waar nu groen licht voor is gegeven, verwatering slechts minimaal voorkomt, is het volgens de rechter toch gunstig voor zowel AMC als zijn aandeelhouders, omdat het "beleggers meer aandelen geeft in een worstelend bedrijf en het bedrijf een manier heeft om de nodige inkomsten te genereren".

Volgens de goedgekeurde class action schikking zal AMC aandelen ter waarde van naar schatting 129 miljoen dollar verstrekken aan houders van gewone aandelen om mogelijke juridische claims in verband met een aandelenomwisselingsplan te schikken. De goedgekeurde schikking staat aandeelhouders niet toe zich terug te trekken en bindt hen aan de overeenkomst.

Meer dan 2.800 bezwaren tegen de oorspronkelijke schikking werden ingediend door aandeelhouders. Veel van deze bezwaarmakers vroegen toestemming om uit de schikking te stappen en zelf een rechtszaak aan te spannen, waarbij ze de sombere financiële voorspellingen van AMC afdeden als "angst zaaien".

De preferente aandelen, de zogeheten APE's, stegen maandag voorbeurs 23 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 mei Aandeel Gamestop opnieuw fors lager
  2. 14 mei AMC rondt emissie af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMC ENTERTAINMENT HLDGS A 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links