Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sartorius tempert de verwachtingen

Sartorius tempert de verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Sartorius heeft door de aanhoudende voorraadafbouw door klanten na de coronapandemie en de over het algemeen zwakke vraag de verwachtingen neerwaarts bijgesteld. 

De Duitse leverancier van farmaceutische en laboratoriumapparatuur heeft de outlook voor de omzet en winstgevendheid voor het lopende jaar aanzienlijk verlaagd.

Het bedrijf verwacht nu een daling van de verkoopopbrengsten in plaats van een lichte groei. De omzet zal 10 tot 15 procent lager uitvallen, denkt het bedrijf.

Door de lagere volumeverwachtingen wordt nu ook verwacht dat de onderliggende EBITDA-marge in 2023 rond de 30 procent zal liggen. Eerder verwachtte het bedrijf, dat genoteerd staat in de DAX, een marge op ongeveer het niveau van het voorgaande jaar, wat toen lag rond de 33,8 procent.

Voor de komende jaren blijft Sartorius optimistisch. "Sartorius ziet de huidige vraagsituatie na de pandemie als een fase die slechts tijdelijk de zeer positieve groeifactoren van de life science en biofarmaceutische markten overschaduwt." Daarom wijzigt het bedrijf zijn middellangetermijndoelstellingen tot 2025 niet.

Sartorius publiceert op 21 juli de halfjaarcijfers over 2023. Het aandeel is vrijdag met ruim 3,5 procent gestegen en sloot op 295,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sartorius AG 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sartorius AG

196,600 05 jun
+4,600 +2,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links