Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: orders ASML smet op cijfers

Beursblik: orders ASML smet op cijfers
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) De orderinstroom is de enige smet op de kwartaalupdate van ASML. Dit stellen analisten van Jefferies woensdag.

De orderinstroom bedroeg 3,75 miljard euro, waarvan 1,6 miljard euro voor EUV. Er was gemiddeld door analisten gerekend op 5,5 miljard euro. "Dit is voer voor de beren", aldus de zakenbank.

De orderinstroom was 6,3 miljard euro in het vierde kwartaal, waarvan toen 3,4 miljard euro voor rekening van EUV kwam. In het derde kwartaal kwam er voor 8,9 miljard euro aan orders binnen in Veldhoven.

Jefferies benadrukte woensdag echter dat de orderportefeuille veel groter is dan de jaaromzet. En een kwartaal is geen goede maatstaf voor een beoordeling, vindt de bank. "We denken dat we op een cyclisch dieptepunt zitten voor de vraag naar geheugen en het premiumsegment voor logic, en we verwachten dat de vraag naar chips, en daarmee ook de vraag naar systemen, vanaf hier geleidelijk zal verbeteren", aldus Jefferies, dat een koopadvies heeft met een koersdoel van 700,00 euro.

Het aandeel ASML zal, net als de winst per aandeel, de komende jaren stijgen, in lijn met de nieuwe cyclus, voorziet Jefferies.

ASML daalt woensdag 2,5 procent naar 574,10 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mei Slotcall: Alfen duikt, ether vliegt en Shell komt met de schrik vrij 3
  2. 23 apr Advieswijziging ASML

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 61% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Rày108 19 april 2023 11:05
    Koopadvies idd! Prachtig bedrijf, prachtige omzet.. En vooral een structureel óver-gevulde order portefeuille, met flinke wachtlijsten voor de clienten.. Schuiven van clienten en orders, doet geheel niets aan af aan de steeds maar zichzelf overstijgende groei en winstgevendheid..

    PS. de kop artikel dekt de lading van de mooie situatie daarmee dus jammergenoeg wederom niet..
  2. Scarlet 19 april 2023 12:07
    Buffett heeft een hele korte tijd TSMC in portefeuille gehad en toen weer verkocht, de hele positie. Wist dus meer over tegenvallende cijfers van TSMC -40%. Maar ook ASML zal ook op termijn wat neerwaarts moeten bijstellen. Blijft ondanks dat een geweldig bedrijf, maar we zagen vorig jaar ook dat de koers even dipte op 375. Ook even afwachten of AMD echt met bijvoorbeeld een concurrerend machine komt. Wacht rustig even een dipje af voordat ik er weer in ga.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

854,100 17:39
+0,400 +0,05%
Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links